Technologijų savaitė gimnazijoje

 

   Gegužės 16-20 dienomis Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyko technologijų savaitė ,,Išskleisk kūrybingumo sparnus“. Gimnazijos bendruomenė dalyvavo įvairiose praktinėse veiklose, kurios vyko per pamokas, ilgąsias pertraukas ir po pamokų. Technologijų mokytojai Loreta Makarevičienė, Rasa Kondrotienė, Rita Aziulevičienė ir Bronislavas Kieras siūlė įvairias veiklas, susijusias su įdomiomis technikomis ir kūrybiškumo ugdymu. Užduotys ugdė atkaklumą, kruopštumą, fantaziją, kantrybę. 

    Mokytojos Rasa ir Rita per ilgąsias pertraukas pirmojo aukšto fojė mokė pinti draugystės apyrankes japoniška kumihimo technika. Visi norintys pynė apyrankes iš lietuvių ir ukrainiečių tautinių spalvų siūlų.

    Mokytoja Rasa supažindino su sausuoju vilnos vėlimo būdu, mokiniai vėlė gėlytes, varlytes, bitutes. Mokytoja Rita mokinius mokė simegrafijos technikos ir gamino atvirukus Tėvo dienai. Lieti akvarelinius atvirukus ir tapyti ant akmenukų akriliniais dažais vaikai praktikavosi su mokytoja Loreta Makarevičiene. Užduotys reikalavo kruopštumo ir susikaupimo, tai puiki galimybė pritaikyti kompozicijos ir spalvų derinimo žinias. Mokytojas Bronislavas Kieras mokė vaikus pasigaminti medinę gėlytę, kuri pradžiugins kiekvieną tėtį.

   Technologijų savaitės veiklose dalyvavo ir specialioji lavinamoji klasė su savo mokytojomis Silvija Masiukiene, Tamara Čaikovskaja, Loreta Nasutavičiene. Ši klasė įsitraukė į ilgalaikį respublikinį ekologinį-edukacinį projektą „Mąstyk ekologiškai“ir turi tikslą išmokti taupumo gaminant patiekalus iš maisto likučių. Technologijų mokytoja Rita mokiniams papasakojo, kad taip visų mėgstama pica atsirado uždėjus maisto likučius ant didelio duonos gabalo ir pakepus krosnyje. Mokiniai gamino karštus sumuštinius, vaišinosi namine žolelių arbata.

    Dėkojame visiems, dalyvavusiems technologijų savaitės veiklose, padėjusiems jai pasiruošti. Bendradarbiavimas mus apjungia ir vienija.

 

Technologijų mokytojai

 

Autorius:
Technologijų mokytojai

Nuotraukos:
Aziulevičienė R., Kondrotienė R. Makarevičienė L.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas