Kengūros 2022 rezultatai. Saulė Malinauskaitė TOP 50 Lietuvoje!

Matematikos konkursų per mokslo metus šiais laikais netrūksta. Tarptautinė Kings matematikos olimpiada, Pangea, Kengūra, Virtuali matematika. Tačiau pats rimčiausias ir sunkiausias iš visų yra Kengūra – tarptautinis matematikos konkursas.

Kengūra vyksta daugiau nei 30-yje šalių, kuriame gali dalyvauti 1-12 kl. moksleiviai ir skaityti mokantys darželinukai! „Kengūros“ konkursas atsirado 1991 metais, jį sukūrė Prancūzijos matematikai. Lietuvoje „Kengūros“ konkursas atskirose mokyklose organizuojamas jau nuo 1995 m.

Konkurso ypatumas – uždaviniams spręsti skiriama mažai laiko – tik 75 minutės („nykštukų“ grupei – 50 minučių). Per šį laiką dalyviams reikia išspręsti 30 užduočių, „nykštukų“ grupei pateikiama 18 užduočių, o „mažylių“ grupei – 24 užduotys. Uždaviniai pateikiami su pasirenkamaisiais atsakymo variantais (5 variantai). Trečdalis užduočių įvertinami 3 taškais, trečdalis – 4 taškais, trečdalis – 5 taškais. Nepasirinkus atsakymo varianto, taškų nei gaunama, nei prarandama. Pasirinkus klaidingą atsakymo variantą, prarandama 25% užduoties vertės. Konkurso pradžioje suteikiama tiek taškų, kad teisingai išsprendus visas užduotis ir gavus už jas taškų, būtų suma – 150.

Beje, Kengūros uždaviniai labai smagūs, jie apima visas matematinės veiklos sritis ir dar logiką, o jų kontekstas yra įdomus ir patrauklus. Dalyvauti konkurse gali visi norintys. Tik tam reikia drąsos, ryžto ir, žinoma,  žinių. O žinios  yra viena iš geriausių ateities investicijų. Kasmet mes jas giliname, plečiame, tokiu būdu tobulėjame patys, paruošiame dirvą ateičiai. Visada skatinu savo mokinius dalyvauti visuose konkursuose, nes tai „atsipirks“ per NMPP, PUPP ir valstybinį brandos egzaminą. Džiaugiuosi, kad 6a klasėje turiu entuziastų, kurie mielai dalyvauja matematiniuose konkursuose ir pasiekia puikių rezultatų. Kings olimpiados finale 6a klasės mokiniai šiemet pelnė net šešis I laipsnio ir šešis II laipsnio diplomus.

Ką tik paskelbti Kengūros 2022 rezultatai. Jie puikūs!

Sveikiname Saulę Malinauskaitę, 6a klasės mokinę, Kengūros 2022 konkurse užėmusią I vietą gimnazijoje, I vietą Trakų rajono savivaldybėje ir patekusią į TOP-50 geriausiųjų Lietuvoje!

Saulė bus apdovanota ne tik diplomu, bet ir išskirtiniu Kengūros prizu.

Taip pat sveikiname dar tris 6a klasės mokinius, patekusius į 10 geriausiųjų Trakų rajono savivaldybėje, tai:

Martynas Kiserauskas - II vieta, Miglė Poškutė – IV vieta, Džiugė Tubelytė – VII vieta.  Visi šie mokiniai bus apdovanoti savivaldybės diplomais.

Ačiū jums, mano mielieji šeštokai, jūs tikri auksiukai! Didžiuojuosi jumis.

Linkiu jums nesustoti ir kopti aukštyn matematikos laiptais!

Jau šią savaitę, gegužės 18 d., vyks paskutinis šių mokslo metų konkursas ,,Virtuali matematika”. Tikiu, kad jūs būsite vėl tarp geriausiųjų. Sėkmės jums!

Autorius:
Danuta Debesienė

Nuotraukos:
https://www.google.com/search?q=keng%C5%ABra+bi%C4%8Diulis&client=firefox-b-d&sxsrf=ALiCzsY3bdgj73AxbokyPc5jnh45a4aGUQ:1652726377346&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjZtYfF1eT3AhXPFXcKHamQDPkQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1184&bih=570&dpr=1.62

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas