Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos Debatų klubo mokiniai - LLRI konkurso LAISVĖS DEBATAI sidabro laimėtojai

  • Paskelbta: 2022-05-24
  • Kategorija: Konkursai

Gegužės 19 dieną, mes ,Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos Debatų klubo komanda - Ieva Suščinskytė, Augustė Giedrytė ir Žygimantas Jacevičius- su mokytoju Dariumi Dumčiumi dalyvavome debatų renginyje Vilniuje.

 

Į sostinėje vykusį Lietuvos Laisvosios rinkos instituto organizuojamą Laisvės debatų finalą patekome dar gegužės penktosios dienos pusfinalyje, kuriame dalyvavo Kauno technologijos universiteto gimnazijos, Lietuvos sveikatų mokslų universiteto ir Jonavos Senamiesčio gimnazijos atstovai. 

 

Finalas vyko Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kurioje mus pasitiko linksma ir miela renginio kuratorė Justina Kuncaitienė. Jos palydėti į debatų salę nekantriai laukėme savo pasirodymo. Debatavome pirmieji savo gerai žinoma ir ilgai (apie 2 savaites, net savaitgaliais) ruoštąja  tema  ,,Ar trečiųjų šalių piliečių legali migracija gerina šalies ekonomiką?" Atstovavome teigiančiųjų poziciją. 

 

Kad pasirodymas buvo įtaigus, o nuomonė apginta sėkmingai, bylojo mūsų patekimas į finalų finalą. Pabrėžiu, kad iš viso tą dieną debatavo šešios komandos, ir tik dvi - Trakų Vyatuto Didžiojo  gimnazijos ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos  komandos - sėkmingai pateko į paskutinįjį etapą. Jame gavome temą: ,, Ar valstybė turi reguliuoti klimato kaitą?"Vėl buvome teigiantieji, o savo argumentuotoms kalboms pasiruošti teturėjome pusę valandos. 

 

Nepabūgę laiko stokos, pasiruošėme šaunių argumentų , padedami puikios mentorės Karolinos Mickutės. Kkomisija apsisprendė ir skyrė mums garbingą antrąją vietą. Antra vieta - ne pagrindinis akcentas. Juk daug svarbiau, kad patekome į galutinį etapą, nugalėję tokių mokyklų kaip Lietuvos sveikatos mokslų ir Jonavos Senamiesčio gimnazijų atstovus. Taigi, mums ir mūsų komandai telieka džiaugtis tokiu puikiu rezultatu ir dosniais organizatorių įsteigtais prizais.

Autorius:
Žygimantas Jacevičius, III A klasės mokinys

Nuotraukos:
Kotryna Giedrytė, IV D klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas