Gimnazistai Juozo Miltinio dramos teatre – spektaklyje „Volponė“

  • Paskelbta: 2022-11-24
  • Kategorija: Renginiai

„Mokykla neturi būti pasirengimas gyvenimui. Mokykla turi būti gyvenimas.“ 

E.G. Chabardas

                      Gyvenimas mūsų juda, lekia, lyg pašėlęs. Vos aplankėme vieną spektaklį, žiū, mes jau kitame. Šįsyk, lapkričio 20 dieną,  2b, III b,c klasių gimnazistai, gimnazijos direktorė Jolanta Martyncevienė, socialinė pedagogė Jolanta Misiūrienė, dailės mokytoja Asta Naruševiečienė, fizikos mokytojas Andrius Storta sekmadienio vakarą nutarė praleisti kiek kitaip,- ne sėdint prie televizoriaus ekrano ar rankose laikant telefoną, tačiau keliaujant, lankantis teatre, kuris mums jau esti kaip namai, kuriame esame laukiami ir kurio administracija bei aktoriai jau žino, kad mes visuomet geriausios nuotaikos  atvykstame pas juos į Panevėžį. Atvykstame ne vertinti, bet atsipalaiduoti, pasimokyti, būti užburti aktorių ir scenoje matomų vaizdų, o taip pat pabendrauti su ten dirbančiu aktoriumi Emiliu Pavilioniu, trakiečiu, buvusiu gimnazijos abiturientu.

                      Šio mūsų apsilankymo tikslas -  spektaklis ,,Valponė" , XXXVII profesionalių teatrų festivalyje pelnęs žiūrovų prizą. 

                      „80-ies metų jubiliejų minintis Juozo Miltinio dramos teatras gręžiasi į teatro istoriją, kad nauju žvilgsniu pažvelgtų į legendinius teatro pastatymus. Vienas tokių – 1941 m. jauno režisieriaus Juozo Miltinio interpretuota Shakespreare‘o amžininko Beno Jonson'o klasikinė komedija „Volponė“. „Volponė“ yra garsiausia Jonson'o pjesė, kandžiai pašiepianti tokias žmonių ydas kaip godumas, savanaudiškumas ir vergavimas aistroms. Pjesės populiarumą lemia komiškos situacijos ir veikėjai, kuriuose aiškiai atpažįstamos italų improvizacinės komedijos, commedia dell‘arte, kaukės. Įdomu, kad anuomet spektaklyje vaidino pats Juozas Miltinis. Pjesę naujam gyvenimui Juozo Miltinio dramos teatre prikėlė režisierius Aidas Giniotis – didžiausias Lietuvoje commedia dell‘arte žinovas ir komiškųjų žanrų meistras.“- VOLPONĖ - Juozo Miltinio dramos teatras (miltinioteatras.lt)

                      Šis spektaklis padėjo dar sykį  pažvelgti į žmogaus ydas. Žmogus, baimės genamas, kad ir kokia ji bebūtų, apanka, pasidaro godus ir galiausiai pražūsta. Mokiniai po spektaklio liko sužavėti ir sakė norintys vykti į kitą ir dar kitą spektaklį. Tad tikrai žinome, jog auga „atžalynas“, kuris turi ne tik akademinių žinių, bet ir prusina save dvasiniame kultūriniame pasaulyje.

Nuotraukos:
https://www.miltinioteatras.lt/spektaklis/spektakliai/volpone/#glr-4

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas