Spalis – Lietuvos mokyklų bibliotekų mėnuo

Spalio mėnesį Lietuvos mokyklų bendruomenės aktyviai ir kūrybingai savo bibliotekose organizavo veiklas, diskusijas, renginius tema: „Mokau ir mokausi su biblioteka“.


Šios iniciatyvos tikslas – paskatinti mokyklas, jų bibliotekas ir bendruomenes glaudesniam ir efektyvesniam bendradarbiavimui, siekiant bendrų švietimo ir ugdymo tikslų.


Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos biblioteka yra atvira visiems gimnazijos nariams, o jos pagrindinis tikslas – padėti sėkmingai augti mokiniui, mokytojui ir visai bendruomenei.

Mūsų gimnazijos mokiniai noriai bendradarbiauja, siekia ugdymosi sėkmės bibliotekoje. Spalį, per dailės pamokas, įvairiomis išraiškos priemonėmis mokiniai kūrė knygų skirtukus. Skirtukų autoriai – 6a, 8a, 2c klasių mokiniai. Skirtukuose moksleiviai stengėsi perteikti bibliotekos, žinių svarbą mokinių gyvenime. Vaizdavo tai, diskutuodami apie skaitytas knygas, dalindamiesi savo emocijomis, išgyvenimais. Tokios kūrybinės akcijos, kuriant skirtukus, apie knygas, skaitymą skatina mokinius dalintis istorijomis apie knygas.

Kūryba išlaisvina ir atpalaiduoja, kartais piešinys pasako daugiau nei žodis. Taigi pasidžiaukime mūsų mokinių kūryba. Kviečiame aplankyti knygų skirtukų parodą mokyklos bibliotekoje.

 

Autorius:
Dailės mokytoja Loreta Makarevičienė

Nuotraukos:
Loreta Makarevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas