NUODUGNIOJO MOKYMOSI TEMOS: INFORMACIJOS PAIEŠKA

Dirbant Informacijos centre tenka susidurti su penktokų klausimais: „Kur ieškoti mano temos?“, „Ar yra knygų apie skaičių sistemas?“ Teko užgirsti ir tvirtų įsitikinimų, kad geriausiai informacijos nuodugniojo mokymosi temai ieškoti laisvojoje enciklopedijoje „Vikipedija“.

 

                      Pasiūlius penktokų auklėtojoms supažindinti penktokų klases su informacijos paieška, per klasės valandėles (skirtingu laiku) susirinko 5b (Jūratė Leščinskienė) ir 5a (Neringa Gliebienė).

Šio teksto autorė moksleiviams pristatė skaidres „Nuodugniojo mokymosi  temos: informacijos paieška. Patikima ar nepatikima informacija?“ Taip pat supažindino su enciklopedijomis, žinynais, atlasais, mokslinėmis knygomis, kitais leidiniais, esančiais Informacijos centre ar bibliotekoje. Tiesa, kai kurie penktokai jau yra pradėję darbą ir turi surinkę dalį reikiamos informacijos. Svarbiausias pristatymo akcentas: kokia yra patikima, kokia nepatikima informacija. Joks rimtas mokslininkas ir moksleivis nesirems „Vikipedija“, kurios straipsniai dažnai be autoriaus, be publikavimo datos, nebaigti ir pan. Kaip vienas labiausiai prieinamų ir patikimų informacijos šaltinių rekomenduota „Visuotinė lietuvių enciklopedija“ (1–25 t.) ar elektroninė jos versija www.vle.lt. Moksleiviai klausinėjo ir kartu ieškojo savo konkrečių temų. Džiaugėsi, kad visas temas pavyko surasti!

 

                                       Informacijos centro vedėja Laimutė Adomavičienė

 

Autorius:
Laimutė Adomavičienė

Nuotraukos:
Laimutė Adomavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas