Mokinių kūrybinių darbų paroda pagal Šiaurės šalių rašytojų kūrybą.

  • Paskelbta: 2021-12-13
  • Kategorija: Kvietimai

Lapkričio 15–19 d. mūsų gimnazijoje vyko Šiaurės šalių literatūros savaitė.  Loreta Makarevičienė, dailės vyresnioji mokytoja, prisijungė prie šio projekto su 8 b, c klasių mokiniais ir dailės pamokų metu piešė iliustracijas pagal skaitytus Šiaurės šalių kūrinius. Jau tapo tradicija, kad mūsų mokykla įsitraukia į Šiaurės šalių literatūros savaitę ir skatina mokinius skaityti. Šių metų skaitymo tema- svajonės ir ilgesys.

Mes svajojame ir ilgimės skirtingų dalykų, tačiau išgyvenimai mus vienija. Mokiniai,  piešdami pagal skaitytas knygas,  daugiausiai ilgisi nerūpestingos vaikystės.

Kurdami iliustracijas mokiniai rado idėjų, kaip pasirinktu stiliumi, kompozicija, pasirinktomis priemonėmis išreikšti save, savo ilgesį ir svajones. Kompozicijas mokiniai dažniausiai rinkosi dinamiškas, kad piešinys atrodytų gyvas. Stengėsi ieškoti harmoningo dydžių ir formų santykio, naudojo kontrastą, kad pabrėžtų pagrindinius piešinių herojus ar parašytą tekstą.

Per pamokas buvo prisiminti dailės šakos žanrai ir svarbiausios raiškos priemonės.

8 b ir c klasių mokiniai kviečia  jus apžiūrėti piešinių parodėlę ir pasinerti į vaikystę, kada uogienė buvo ypatingai skani...

 

 

Autorius:
Loreta Makarevičienė

Nuotraukos:
Loreta Makarevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas