Lavinamosios klasės mokiniai – chemijos pamokoje

           Kas yra eksperimentas? Atsakymo į šį klausimą lavinamosios klasės mokiniai ir mokytojo padėjėjos atėjo ieškoti pas chemijos mokytoją Dalią Bartkienę.

          Mokytoja mielai sutiko supažindinti vaikus su gimnazijos laboratorija, papasakoti, ką tiria chemija. Vasario 1–2 dienomis šiai veiklai buvo skirtos dvi pamokos.

           Pirmą dieną mokinius pasitiko laboratorijos darbuotojai – Valė ir Rokas. Per pamoką mokiniai tyrinėjo įvairių medžiagų, augalų savybes, siekdami atskleisti mikropasaulio paslaptis. Per mikroskopus vaikai stebėjo svogūno ląstelių struktūrą. Laboratorija vaikus sužavėjo – antros pamokos laukė su nekantrumu! Ji buvo skirta eksperimentams atlikti. Kaip sąveikauja vienos medžiagos su kitomis? Mokiniai tai pamatė ir suprato atlikę paprastus bandymus. Atidžiai klausydamiesi mokytojos, vaikai atliko eksperimentą su spalvomis. Raudonojo kopūsto sultis pipetėmis vaikai lašino į skirtingus tirpalus. Eksperimento dalyviai su nuostaba stebėjo, kaip pasikeitė skysčių spalva.

            Paprasti, nepavojingi, įdomūs cheminiai bandymai, kurie buvo atlikti pamokoje, labai patiko vaikams. Eksperimentuodami mokiniai maišė medžiagas, stebėjo pokyčius, reakcijas. Tai nepaprastai smagi ir įdomi pažintinė veikla, kurios metu vaikai ne tik susipažino su įdomiais cheminiais reiškiniais, bet ir viską patys išbandė, patyrė daug teigiamų emocijų.

            Ačiū mokytojai Daliai, laboratorijos darbuotojams – Valei ir Rokui.

            Kažin ką tiria fizika? Manau, mes dar ateisim į gimnazijos laboratoriją!

Autorius:
Tamara Čaikovskaja

Nuotraukos:
Tamara Čaikovskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas