Projektas „Ką byloja miesto istorija?“

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija dalyvavo Trakų rajono savivaldybės 2022 metų jaunimo projektinės veiklos finansavimo konkurse. Neformaliojo jaunimo grupės, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių tarybos, ir kitų gimnazijos narių buvo įgyvendintas projektas „Ką byloja miesto istorija?“

Džiaugiamės gimnazijoje įgyvendintu projektu ir tęsime projektines veiklas toliau. Didžiuojamės mūsų gimnazijos mokiniais, kurie atkakliai ieškojo informacijos, nagrinėjo istorinius šaltinius, domėjosi archeologinėmis ataskaitomis, lankėsi Lietuvos Martyno Mažvydo bibliotekoje, susipažino su archyvų veikla.

Mokiniai domėjosi archyvų veikla ir saugomais dokumentais, sužinojo, kaip galima užsisakyti reikiamą dokumentą. Dalyviai kėlė klausimus, diskutavo ir mokėsi ieškoti informacijos internete, Trakų rajono viešojoje bibliotekoje, Lietuvos Centriniame Valstybės Archyve, Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Mokiniai susipažino su Lietuvos archyvų sistema, archyvų specifika ir juose saugomų dokumentų unikalumu, pamatė, kaip saugomi dokumentai, aptarė pasinudojimo galimybes. Projekto dalyviai pasinaudojo maža dalimi informacijos ir pamatė galimybes tęsti  Trakų istorijos bei Trakų mokyklų istorijų tyrimus.

Vaikai, susipažinę ir  palietę istorinius  dokumentus, pakeitė požiūrį į Trakus, gimtąsias vietas ir pagaibiai bei atsakingai sukūrė filmuką, pasidalino su draugais, tėvais ir Trakų bendruomene.

Mokiniai tobulino informacinių technologijų žinias, mokėsi įrašyti garsą, filmuoti, redagavo trumpus vaizdo įrašus, diskutavo dėl autorių teisių, turint senas Trakų miesto nuotraukas.

Galima daryti prielaidą, kad projektas padarė poveikį mokinių pilietiškumui, atsakingumui. Projekto dalyviai pagilino žinias ir supratimą apie mokyklą ir mokyklų veiklos reikšmę pilietinėje visuomenėje, įtaką Trakų miesto augimui, kultūrai, pilietiškumui. Mokiniams pavyko informaciją išsaugoti el. erdvėje. Jie simboliškai prisidėjo prie Trakų miesto 700 metų jubiliejaus paminėjimo.

Projektą koordinavo pavaduotoja ugdymui Rita Sadovskienė, mokytojos Daiva Kerdokaitė-Kazlauskė, Marija Suščinskienė.

Dėkojame Trakų rajono savivaldybei, finansavusiai projektą „Ką byloja miesto istorija?“. Laukiame naujų projektų, skatinančių Trakų rajono jaunimą augti, tobulėti bei išbandyti ir atrasti naujas veiklas.

Kviečiame pasižiūrėti sukurtą filmuką. Filmuko nuoroda https://youtu.be/Qsmsbx8dllc

Nuotraukos:
Daiva Kerdokaitė-Kazlauskė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas