SAVAITĖS SKAITYMAI „AUŠTANT“

  • Paskelbta: 2022-11-22
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų gimnazija ne pirmus metus jungėsi prie tarptautinio projekto - Šiaurės šalių literatūros savaitės.

Ištisą savaitę (lapkričio 14-18 d.) Informacijos centre vyko rytinės pamokos. Degant žvakutėmis, vaikai su mokytojomis rinkdavosi į netradicines pamokas. Džiugu, kad šiais metais daug aktyviau ir daugiau gimnazijos klasių prisijungė skaityti kartu: Neringa Gliebienė su 6 a, Ieva Basevičienė su 6 b ir su 5 a, Deimantė Grilevičiūtė-Klincevičienė su 6 b, Sandra Valentienė su 6 c, Sigita Misevičienė su 7 a, mūsų gimnazijoje besimokančios moksleivės iš Ukrainos ir Rusijos. Kai kurios mokytojos Šiaurės šalių literatūros skaitymus vedė savo klasėse (Sandra Vankevičienė, Tamara Čaikovskaja).

Šių metų tema – „Gamta šiaurėje“. Rytiniams skaitymams „Auštant“ vaikams buvo rekomenduota paveikslėlių knyga M. Kivelä, Martin Glaz Serup, Linda Bondestam „Jei sutiktum lokį“. Du teksto autorius iš skirtingų šalių – Danijos ir Suomijos, sujungė knygos idėja. „Jei sutiktum lokį“ iliustravo labai žymi Šiaurės šalių iliustratorė, dailininkė Linda Bondestam iš Helsinkio. 

Nors ši knyga iš pirmo žvilgsnio pasirodė skirta labiau jaunesniojo amžiaus vaikams, sudomino ir paauglius. Knyga pasižymi menine verte, bet labiau pažintine: ką darytum, jei sutiktum lokį? Ne paslaptis, kad rudasis lokys buvo atklydęs ir į Trakų kraštą. Niekada nežinai, kada vėl gali jį sutikti. Žaismingai, su humoru, teksto autoriai pasakoja, kaip reikėtų elgtis susidūrus su šiuo plėšrūnu. Moksleiviai garsiai skaitė, knygelės lapus perduodami vienas kitam ratu.

Kai kurių klasių vaikai kūrė komiksus (5 a, 6 b), kai kurie piešė piešinius, pavieniai vaikai, pasitelkdami perskaitytos knygos faktus ar fantaziją, kūrė taisykles, ko daryti ir ko nedaryti, jei užkluptų lokys?

 

 

Autorius:
Laimutė Adomavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas