Sveikatos pradžiamokslis- pritaikytas penktokams ir šeštokams, bet tinka visiems

  • Paskelbta: 2023-03-18
  • Kategorija: Renginiai

Labai ačiū visiems, dalyvavusiems, vedusiems ir teisėjavusiems linksmame, pažintiniame ir judriame renginyje ,,Sveikatos pradžiamokslis“, kuris vyko kovo 15 ir 16 dienomis. Ačiū visiems, visą praeitą savaitę vedusiems mankštas klasėse per pirmas pamokas ir visiems, sutikusiems kelias minutes pamokos paaukoti ,,pabudimui".

Praeitą savaitę – kovo 15 ir 16 dienomis per antrą ir trečią pamokas vyko linksmos ir judrios rungtys 5 ir 6 klasių mokiniams . Pirmiausia reikėjo mankštintis kartu su savo brangiausiu turtu- telefonu, vėliau ne tik kuo greičiau įveikti lazdos, klasių ir kamuoliuko iššūkius, bet ir skubiai susiorientuoti ir į ,,priešpiečių dėžutę“ įdėti sveiką produktą iš didelio kiekio padėtų . Vėliau komandos ir jas palaikančių žiūrovų atstovai rungėsi kahoot žaidime apie sveiką gyvenseną. Ir galiausiai kapitonų rungtis. Kapitonai, atsižvelgiant į kauliuką, turėjo arba atsakyti į klausimą, arba parodyti tam tikros kūno dalies mankštos pratimą ir, tik teisingai atlikę užduotį, galėjo žengti į priekį. Daugiausiai problemų šeštokams sukėlė netikėtai ir daug kartų iškritusi pratimų pėdai užduotis, o penktokams- pastoviai kritusių klausimų lavina.

Renginys, nors tęsėsi dvi pamokas, visai neprailgo. Buvo linksmas, judrus, emocingas. Puikiai pasiruošė renginio ir jo dalių vedėjai- II b ir c klasių mokiniai- Ieva Suščinskytė, Smiltė Greimaitė, Tauras Kerinas, Kamilė Rapčinskaitė, Erika Narkevičiūtė, Gabija Masiukaitė, Faustina Laškovaitė, Rokas Kairys ir kiti.

Kiekviena klasė ruošė emblemas ir kūrė plakatus.

Maloniai pradžiugino mokinių betarpiškumas ir gera nuotaika viso renginio metu. Jei pradžioje dar nedrąsiai ir susikaustę darė pirmąją mankštą, tai renginio pabaigoje, kol komisijos skaičiavo balus, visi jau atsipalaidavę ir linksmai ir  noriai sportavo pagal piratų mankštos melodiją.

Šauniai pasirodė visos dalyvavusios klasės. Taškų skirtumai buvo labai nedideli, bet laimėjo 5c ir 6c klasės. Padėkas dalyviams ir vedėjams Visuomenės sveikatos biuro vardu įteikė mūsų gimnazijos sveikatos specialistė Jolita Jurgelevičiūtė-Špakauskienė , Rita Aziulevičienė ir kitos komisijose dalyvavusios mokytojos.

Viliuosi, kad renginio metu apibendrintos žinios apie sveiką gyvenseną pravers visur ir visada.

Nuotraukos:
Rasa Kondrotienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas