„Būk saugus, atsargus ir sveikas

  • Paskelbta: 2023-06-02
  • Kategorija: Renginiai

2023 gegužės 30 dieną 5 b klasės mokiniai dalyvavo saugaus eismo akcijoje „Būk saugus, atsargus ir sveikas". Renginio metu dalyvavo Lietuvos kelių direkcija, Policija, Trakų visuomenės sveikatos biuras, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgos ir Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.

 

Renginio tikslas buvo supažindinti dalyvius su įvairiomis saugaus eismo temomis bei priminti jiems, kaip elgtis tinkamai kelyje. Policija, priešgaisrinės tarnybos ir Krašto apsaugos savanorių pajėgos pademonstravo savo darbą bei naujas specialias priemones, kurias naudoja savo kasdienėje veikloje. Taip buvo parodyta, kaip šios institucijos prisideda prie saugumo ir tvarkos užtikrinimo visuomenėje Dalyvaujantys kinologai su savo keturkojais draugais surenė parodomąją programą.

Trakų visuomenės sveikatos biuras pateikė informaciją apie sveikatą bei pirmosios pagalbos suteikimą. Dalyviai bus supažindinti su svarbiais sveikatos ir saugumo aspektais, kad būtų galima išvengti arba tinkamai reaguoti į įvairias situacijas, kurios gali kilti kasdieniniame gyvenime.

 

Šia akcija siekiama paskatinti mokinius tapti atsakingais ir sąmoningais kelių eismo dalyviais bei pabrėžti saugaus eismo svarbą. Mokyklos ir kitos moksleivių organizacijos kartu su minėtomis institucijomis sieja jėgas, siekdamos šio tikslo ir prisideda prie visuomenės saugumo didinimo.

 

Būti saugiu, atsargiu ir sveiku yra mūsų bendras tikslas. Ši akcija yra puiki galimybė mokiniams gauti naudingos informacijos, išmokti būti atsakingais eismo dalyviais ir prisidėti prie savo ir kitų žmonių saugumo. Dalyvavimas tokiose akcijose skatina sąmoningą požiūrį į saugų eismą ir puoselėja sveikatos sąmonę.

Autorius:
Etikos mokytoja Sonata Urbanavičiūtė, Natalja Pranckevičienė

Nuotraukos:
Sonata Urbanavičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas