Kai įprasti savaitgaliai pabosta, mes pakeliam sparnus...

  • Paskelbta: 2023-06-02
  • Kategorija: Renginiai

„Aš gyvenau,

Kaip žmogui lemta

Su daug klaidų,

Bet ką čia verkt

Nebuvo taip,

Kad būčiau šventas

Nebuvo taip,

Kad reiktų smerkt“

Marijonas Mikutavičius

Kai įprasti savaitgaliai pabosta, mes pakeliam sparnus...

                            Kai įprasti savaitgaliai pabosta, mes „pakeliam sparnus“ ir žvelgiam į pasaulį plačiau. Ne tik kūnui bet ir dvasiai reikia poilsio, naujų potyrių, idėjų, laisvės. Tad ir 2023 m. gegužės 28d. 7a, c bei 8d, 1c klasės mokiniai bei mokytojai Andrius Storta, Sigita Zalitienė, Neringa Gliebienė kartu su gimnazijos direktore Jolanta Martyncevienė dvasinį indą nusprendė papildyti naujais turtais aplankant Panevėžį, bei jo vieną iš turimų kultūros centrų Juozo Miltinio dramos teatrą.

                            Išvyka tradiciškai pradėjome nuo susitikimo prie savosios Alma Mater, susėdome į mikroautobusus ir iškeliavome. Žinoma ši dalis irgi teikia malonumą. Atrodo galima sakyti, juk kelionė taip toli, belsti  vos ne du šimtus kilometrų dėl kito miesto, dėl spektaklio ir dar savaitgalį ar tai normalu? Juk galima pailsėti! Taip, atsakytume, galima, bet pailsės tik fizinis indas, o ką mums daryti, jei mes esame simbiotai – dvasinio ir fizinio kūnų mišiniai. Tad mes sakome kitaip, mes keliaujame ir jaučiame malonumą bendraudami su draugais, o bendravimo būta iš ties daug, mokiniai dalinosi savaitės įspūdžiais, žaistų žaidimų patirtimis, ką veiks nuvykę. Turime mes tradiciją prieš Panevėžį ir pasistiprinti, tad kaip gi be kavos, sumuštinių ar ledų, nes vienam iš kūnų irgi reikia malonumų. Pasistiprinus kelionė tęsiasi, atvykstame į Panevėžį ir žinoma apžvalginė – savarankiška kelionė po miesto centrą, krantinę, o kas nori ir pavakarieniauja.

                             Ir štai ilgai laukta vakaro kulminacija, susirinkę prie Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro, išsidalijame bilietus į spektaklį JONA (JONA - Juozo Miltinio dramos teatras (miltinioteatras.lt) ), kuriame vaidina mūsų geras pažįstamas, Trakų Vytauto Didžiojo gimnaziją baigęs aktorius Emilis Pavilionis.  Spektaklis premjerinis, mūsų lauktas ir vainikuojantis šiuos mokslo metus. Šiemet tai mums jau ketvirtasis spektaklis Panevėžyje. Spektaklio nupasakoti keliais sakiniais tiesiog neįmanoma, tai nuostabi penkių dalių komedija – ne komedija, joje gausu epizodų kurie kelia šypsena ir juoką, bet tiek pat ir verčia susimąstyti, apie tai koks yra mūsų visų ryšys, kaip kartais vienas ar kitas veiksmas gali nulemti paskesniuosius. Aktorių vaidyba, charizma, scenų atskleidimas ir išjautimas nepalieka abejingų – plojame atsistoję ir atsigavę.

                             Žiūrovams ir aktoriams palikus salę, neskubėjome namo, nes mūsų laukė „mažytė“ staigmena. Kadangi mes ne pirmą kartą lankomės teatre, palaikome savo kraštietį, tad su mumis pasisveikinti ateina ir šio teatro, bei spektaklio režisierius Aleksandr Špilevoj. Bet staigmenos dar nesibaigia ir mes gauname unikalią galimybę susipažinti su aktoriais bei teatro užkulisiais, mat Emilis mums padarė ne tik ekskursija po teatro erdves, bet dar ir pakvietė spektaklyje vaidinusius aktorius. Mokiniai liko sužavėti, to jie tikrai nesitikėjo. Kai kurie gavo progą nusifotografuoti ir paspausti ranką bei pasišnekėti su jų mėgstamais aktoriais.

                             Pasibaigus ekskursijai po teatrą susėdome į mikroautobusus ir patraukėme namo, bet ir čia su nuotykiu, man namo keliavo ir Emilis, trumpučių atostogų, o kartu ir aplankyti savą kraštą. Grįžome vidurnaktį, žinojome jog ryte teks keltis ir keliauti į mokyklą – darbą, bet kam tas rūpėjo, kai dvasinis indas pripildytas. Grįžome kupini geros nuotaikos ir su nuostata, jog kiti mokslo metais atneš dar ne vieną puikią išvyką, o kartu ir spektaklį.

Ačiū vykusiems mokiniams, mokytojams, gimnazijos direktorei, Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktoriams bei režisieriui. Iki kitų „pildymų“ :)

 

Autorius:
Andrius Storta

Nuotraukos:
Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas