Smagūs patyrimai tampa vertingomis žiniomis

  • Paskelbta: 2023-06-18
  • Kategorija: Renginiai

Smagūs patyrimai tampa vertingomis žiniomis

 

Bundantis birželio 12 dienos ankstyvas rytas. Grįžulo ratai niekur neskubėdami riedinėja Paukščių taku... Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai , kaip tie žvaigždynai, neskubėdami renkasi Trakų autobusų stoties aikštelėje, jiems tai jau įprasta. Pirmadienio nakties judėjimas...

Judame link Lenkijos. Debesys nusileidę pailsėti į pievas. Ramybė už autobuso lango. Gandrai su ilgomis raudonomis kojinaitėmis gardžiai pusryčiauja. Lenkija pro autobuso langą. Kitos dienos - Vokietija - Saksonijos Šveicarija, Berlynas ir Heidės Parkas.

Šeštokai, septintokai, aštuntokai, devintokai, dešimtokai ir vienuoliktokai (100 TVDG mokinių) mokytojai - Andrius Storta , Sigita Zalitienė, Liudvika Tichonova, Neringa Gliebienė, Ingrida Matijošaitytė, Loreta Krinickienė, Julija Lavrinovič, Emilija Lavrinovič, Jolanta Misiūrienė , Sonata Urbonavičiūtė, mamos - Daiva Šmigelskaitė Mačiulienė ir Rasa Pavilionienė, visi kartu. Visi kaip vienas. Visi su savais lūkesčiais, tikslais...

,,Susipakavę" gerą nuotaiką, nusiteikę pramogauti, geras emocijas godžiai semti ir tuo tarpusavyje dalintis kelionėje. Pajudėjome iš Trakų.

Pro autobuso langą, tarsi kino filmo kadrai, vaizduotės piešiami, gidžių Odetos ir Nijolės įgarsinami, vaizdai keičiasi.

Iš geografijos persikeliame į istoriją, paskaniname biologija, retkarčiais žyptelėja fizika, viską apgaubia fizinio lavinimo skraistė, siuvinėta smulkiąja motorika, nudažyta - stambiąja... ir vėl istorija...

Smagūs patyrimai tampa vertingomis žiniomis. Inovatyvūs mokytojai - gebantys kiekvieną mokinį sudominti, motyvuoti, nukreipti. Mokytojai, kurie turi natūralų norą – kad jų mokiniai taptų geresni už mokytoją.

Kelionės daro didesnį poveikį žinių perteikimui, jų įsisavinimui. Kelionės yra visai kas kita nei kasdienybė, nes tai yra pokytis, sukeliantis emocijų.

Paprastai tai vyksta džiugiam emociniam fone. Atsiranda sąlygų efektyviau prasiskverbti informacijai, ją suvokti ir įsiminti. Žinoma, kad naujų matematinių formulių kelionėse keliauninkai neišmoko, tačiau jos ugdo socialinius įgūdžius: savarankiškumą, drausmę, mokėjimą elgtis viešumoje be artimųjų, ugdo gebėjimą savimi pasirūpinti, tinkamai bendrauti.

Aptardami, reflektuodami įspūdžius, juos pristatydami jaunuoliai mokosi dalytis informacija, klausytis kitų, išreikšti save, pateikti savo nuomonę ar patirtį, ir taip įtvirtina informaciją.

Mokinių refleksija iškalbinga.

Smagūs patyrimai tampa vertingomis žiniomis. Žaviuosi mūsų TVDG, kartu keliavusiais mokytojais, jų originalumu ir profesionalumu.

Kartu keliavusi mama Rasa.

Kelionės akimirkos video formatu 

Pirma kelionės diena - Wrocław 2023-06-12 - https://youtu.be/YEvEGkTxXHg 

Antroji kelionės diena Rathein uolos 2023-06-13 - https://youtu.be/gCzh0ZMEjyk 

Antroji kelionės diena Königstein tvirtovė 2023-06-13 - https://youtu.be/oPG9sBAPU5A 

Antroji kelionės diena - 3 dalis - Drezdenas 2023-06-13 - https://youtu.be/6-fp-EpRY0I 

Trečioji kelionės diena - Berlynas 2023-06-14 - 1 dalis - https://youtu.be/WThgS8v2kjQ 

Trečioji kelionės diena - 2 dalis Berlyno zoologijos sodas 2023-06-14 - https://youtu.be/_IWpPB22LSg 

Ketvirtoji kelionės diena - Heide Park 2023-06-15 - https://youtu.be/JHnnhhJBVPg 

Autorius:
Rasa Pavilionienė

Nuotraukos:
Rasa Pavilionienė, Sigita Zalitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas