Pažintis su Valstybiniu patologijos centru

  • Paskelbta: 2023-11-10
  • Kategorija: Renginiai

                Lapkričio 7d. 8b klasė, kartu su klasės vadove Ingrida Matijošaityte, vyko į Vilniuje esantį Valstybinį patologijos centrą, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialą. Taip šią dieną prisijungėme prie gimnazijoje organizuojamos „Karjeros dienos“.

                 Pagrindinis centro veiklos tikslas - gerinti pacientų gydymo kokybę ir ligų prevenciją, teikiant kokybiškas kompleksinės patologijos diagnostikos paslaugas, diegiant pažangias medicinos technologijas, vystant informacines sistemas ir kokybės valdymą. Centras atlieka daugiau nei ketvirtadalį biopsinių ir trečdalį visų šalies citologinių tyrimų, teikia konsultacijas kitoms Lietuvos patologijos laboratorijoms, aptarnauja beveik 200 Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų, teikia specializuotas paslaugas ir Latvijos bei Kirgizijos gydymo įstaigoms. Įstaigos įkūrimo istorija siekia 1979 metus.

                  Galime drąsiai sakyti, kad ši patirtis buvo tikrai įsimintina. Mokiniai pamatė įstaigos laboratorijas, priemones, su kuriomis dirba įstaigos specialistai, susipažino su darbo specifika, atliekamais tyrimais. Didžiausią įspūdį mokiniams paliko centro morgo patalpos ir patologijos technologijų laboratorijos vedėjos Aidos Laurinavičienės pasakojimas apie centro darbo specifiką. Mokiniai neįprastai tyliai ir įdėmiai išklausė visą informaciją. Visgi žinios ir informacija- svarbus dalykas!

                  Kokios šio apsilankymo įžvalgos ir nauda? Patys mokiniai stebėjosi, kiek įspūdžių suteikė vizitas ir visos mintys liejosi kalbomis, aptarimu prie bendro stalo, o ne įbedus nosis į mobiliuosius telefonus. Nežinia,  ar bereikia daugiau komentarų ir didesnio įvertino nei tokios mokinių reakcijos.

                  Dėkojame mokinės Godos tėčiui Audriui Skirmantui už suorganizuotą vizitą ir sukurtus įspūdžius. Turime paminėti, kad Audrius yra gimnazijos alumnas (buvęs mokinys). Tyliai viliamės ateityje organizuoti daugiau vizitų šioje įstaigoje.

Autorius:
Ingrida Matijošaitytė, 8b klasės vadovė

Nuotraukos:
Ingrida Matijošaitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas