Žurnalistas, grimuotojas, režisierius, operatorius, o gal fotografas?

Ne profesija renkasi žmogų, o žmogus renkasi profesiją.

Sokratas

 

Karjeros dieną, kuri vyko Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje, 6 b klasės mokiniai kartu su klasės vadove Deimante Grilevičiūte-Klincevičiene ir mokytojos padėjėja Natalija Pranckevičiene vyko į Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją.

Apie žurnalisto profesiją mokiniams papasakojo portalo LRT.lt vyr. redaktorius Mindaugas Jackevičius, radijo vedėjos darbo užkulisius pristatė radijo karalienė Odeta Vasiliauskaitė, fotografo — portalo LRT.lt fotografas Justinas Stacevičius, kuris fotografavo mokinius visos ekskursijos metu, todėl šeštokai jautėsi tarsi žvaigždės.

Mokiniai turėjo galimybę pasivaikčioti po įvairias studijas — apžiūrėjo studiją, kurioje filmuojamos LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ ir „Laba diena, Lietuva“, pamatė studiją, kurioje montuojami laidų siužetai, pristatomi orai, turėjo galimybę ne tik apžiūrėti patalpą, kurioje grimuojami laidų vedėjai ir dalyviai, bet ir iš arti apžiūrėti grimuojamą TV žvaigždę, susipažino su LRT režisiere, grimuotoja ir operatoriais.

Kita smagi ekskursijos dalis buvo galimybė užduoti klausimų LRT darbuotojams. Mokiniai klausė: „Ar norint būti laidų vedėju reikia matematikos?“ Domėjosi, kur filmuojama laida „Kur ir kodėl?“, kur yra Gustavo studija, kokios žvaigždės fotografija yra įsimintiniausia Justui Stacevičiui, kiek uždirba minėtų profesijų atstovai. Į užduotą klausimą apie atlyginimus Mindaugas Jackevičius atsakė nuoširdžiai: „Vaikai, dirbkite, kas jums prie širdies, kas teikia malonumą, ir užsidirbsite.“

Ekskursija truko vos vieną valandą, tačiau mokiniai sužinojo daug naudingų dalykų, baigiantis pažinčiai su profesijomis, dalyvavo viktorinoje, kurioje už teisingus atsakymus buvo apdovanoti. Vienas iš prizų buvo išties egzotiškas – džiovinti svirpliai.

Dėkojame Atėnės mamai už bendradarbiavimą organizuojant ekskursiją, o Mindaugui Jackevičiui ir kitiems LRT darbuotojams už atiduotą energiją bandant sudominti šeštokus ir nuoširdumą. Net neabejojam, jog 6 b klasėje auga būsimi žurnalistai, operatoriai, režisieriai, grimuotojai ar fotografai.

Nuotraukos:
Justinas Stacevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas