Pažintis su „Vilniaus baldų“ gamykla

2023 m. gruodžio 6d. Trakų rajono savivaldybė organizavo „Verslo dieną“. Vienas iš dienos renginių buvo skirtas mokiniams.. Tai mokymai „Atrask verslumo kodą“ su lektore Loreta Pivoriūnaite.

                      7 III-IV gimnazijos klasių mokiniai vyko į „Vilniaus baldų“ gamyklą, jiems buvo organizuoti mokymai. Mokiniai gavo užduotį sukurti savo unikalų produktą ir jį pristatyti. Komandoms sekėsi įvairiai, tačiau su užduotimi susidorojo visos Trakų rajono mokyklų mokinių grupės.  Lektorė akcentavo svarbiausius gebėjimus, įgūdžius, kurie svarbūs šiuolaikiniame pasaulyje.

                      Po mokymų mokinius sveikino Trakų rajono meras Andrius Šatevičius ir mero patarėja Evelina Kislych-Šochienė. Meras skyrė laiko pokalbiui su mokiniais, aptarė  aktualius jaunimo klausimus, atsakė į užduotus klausimus.

                      Mokiniia lankėsi Vilniaus baldų“ gamykloje, susipažino su gamybos procesais, darbo pobūdžiu, darbuotojams keliamais reikalavimais. Šiuo metu gamykloje dirba apie 450 darbuotojų. Didžiausia nuostaba mokiniams buvo tai,  kad pagrindiniai „Vilniaus baldų“ klientai yra skandinavų tinklinė parduotuvė IKEA. Apsilankymo metu mokiniai suprato, kokios visgi svarbios technologinės, inžinerinės žinios, jei jie norėtų savo ateitį sieti su baldų gamyba.

                      Dėkojame Trakų rajono savivaldybei, „Vilniaus baldų“ gamyklai už naudingas ir įsimintinas patirtis!

Nuotraukos:
Agnė Kauzonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas