Vėl į mokyklą

Po užsitęsusio nuotolinio mokymo(si) bei išskirtinai karštos vasaros mokyklos vėl atvėrė duris, koridoriai vėl prisipildė mokinių klegesio. Rodos, mokyklinis gyvenimas  grįžta į įprastas vėžes.

Žvelgiant atgal ir apibendrinant pastarųjų penkerių metų Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių valstybinių brandos egzaminų rezultatų statistinę analizę, galima daryti išvadą, kad nuotolinis mokymas(is) neišgąsdino ir neturėjo reikšmingos įtakos brandos egzaminų rezultatams. Mokantiems mokytis ir atkakliai siekiantiems savo tikslų kiekviena kliūtis – tik naujas iššūkis, tik dar viena galimybė tobulėti. Tai patvirtina ir gimnazistų stojimo į aukštąsias mokyklas rezultatai. Džiaugiamės būsimaisiais medikais, mokytojais, programuotojais, inžinieriais, ekonomistais, finansininkais ir kitais Lietuvai labai reikalingai specialistais, sėkmingai įveikusiais stojimo kartelę ir pakviestais studijuoti pasirinktas programas.

Prisijaukinome nuotolinį mokymą(si), išmokome būti lankstesni, išbandėme hibridines pamokas, tačiau viliamės, kad Microsoft Office 365 bus tik papildoma mokymo(si) aplinka ir šiais mokslo metais bendrausime kontaktiniu būdu. Siekiant užtikrinti saugų grįžimą į gimnaziją ir kuo ilgesnį kontaktinį mokymą, ugdymas gimnazijoje bus organizuojamas vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimais. Mūsų gimnazijoje bus taikomas praeitais mokslo metais pasitvirtinęs srautų valdymo modelis. Siekiant užtikrinti socialinės distancijos laikymąsi, klasių, grupių ir srautų nesimaišymą, skirtingų koncentrų mokiniai į gimnaziją pateks per atskirus įėjimus ir mokysis bei pertraukas leis tik šių koncentrų klasėms skirtuose kabinetuose,  koridoriuose ir kitose erdvėse. Tikimės, kad visi bendruomenės nariai atsakingai laikysis kaukių dėvėjimo, rankų dezinfekavimo, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, klasių, grupių ir srautų nesimaišymo taisyklių.

Kviečiame visus švietimo bendruomenės narius savanoriškai  testuotis ir laikytis saugumo sąlygų. Skiepijimas yra rekomenduojamas visiems švietimo įstaigų darbuotojams, kurie nėra persirgę, ir mokiniams nuo 12 metų. Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje dviem skiepais jau pasiskiepijo 90% darbuotojų. Kiekvienas esame atsakingas ne tik už savo, bet ir šalia esančiojo saugumą. Laikykimės saugumo reikalavimų, gerbkime vienu kitus, kurkime saugią, pasitikėjimu grįstą atmosferą.

 

 Anglų kalbos mokytoja Dalia Valikonienė

Autorius:
Valdemaras Jasiūnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas