KVIETIMAS DALYVAUTI ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SKAITYMUOSE!

KVIETIMAS DALYVAUTI ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SKAITYMUOSE!

 

Šiaurės šalių literatūros savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra. Mūsų gimnazija jungiasi prie šios puikios iniciatyvos, tad kviečiame aktyviai dalyvauti!

Šiaurės šalių literatūros savaitė vyks lapkričio 15–21 dienomis. Vaikai ir suaugusieji dalyvaus garsinio skaitymo renginiuose svajonių ir ilgesio tema. Visą savaitę tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų bei kultūros įstaigų Šiaurės ir jų kaimyninėse šalyse bus organizuojami knygų skaitymai, parodos, pokalbiai, kiti kultūriniai renginiai.

Visi mokytojai ir klasių vadovai kviečiami prisijungti 15 ar 16 d. per pirmąją pamoką (lietuvių kalbos ir literatūros ar klasės valandėlę). Itin rekomenduojame prisijungti pirmadienį, lapkričio 15 d., nes tai didžioji skaitymų diena. Siūlome tą rytą saugiai uždegti žvakutes ir skaityti vaikams ir jaunimui siūlomą ištrauką iš suomių rašytojos Karin Erlandsson knygos „Perlų gaudytoja“. Knyga nėra išversta į lietuvių kalbą, bet jos ištrauką jau galima atsisiųsti iš:

https://www.nordisklitteratur.org/lt/med%C5%BEiaga/skaitymams/

Čia galima rasti šių metų plakatą ir idėjų, kaip organizuoti skaitymus „Auštant“.

Knyga 2018 m. buvo nominuota Šiaurės tarybos vaikų ir jaunimo literatūros premijai.

Po vieną klasę 15–16 d. 8 h kviečiame rezervuoti laiką mūsų gimnazijos Bibliotekos ir informacijos centre!

Jei kiltų kokių klausimų, susijusių su šiais skaitymais, prašome kreiptis į Laimutę Adomavičienę tiesiogiai ar el. paštu.

                                              TVDG bibliotekos ir informacijos centras

 

 

 

Nuotraukos:
Internetas

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas