Konkursas "Skaidrumą kuriame kartu"

  • Paskelbta: 2022-01-04
  • Kategorija: Konkursai

2021 m. spalio 25 d. – lapkričio 22 d. Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos Ib, Ic ir IIc klasių mokiniai dalyvavo Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) inicijuotame mokinių antikorupciniame konkurse „Skaidrumą kuriame kartu“. Šio konkurso tikslas – ugdyti antikorupcines mokinių nuostatas, skatinti domėtis savo, kaip piliečio, vaidmeniu, valstybės ir pasaulio situacija, perprasti svarbiausius skaidrumo principus, kurie yra stiprios, teisingumu ir pasitikėjimu grįstos valstybės pagrindas.

Konkurso metu mokiniams reikėjo atlikti dvi užduotis – individualiai išspręsti testą apie korupcinę veiklą bei kartu su bendraklasiais atlikti praktinį-kūrybinį darbą, skatinantį susimąstyti apie korupcijos žalą, skleisti antikorupcines idėjas. Visos konkurse dalyvavusios klasės užduotis atliko puikiai, nors pagrindinių prizų ir nelaimėjo. Ib klasės mokiniai pelnė papildomą apdovanojimą už puikiai išspręstas testo užduotis.

Gruodžio 22 d. gimnazijoje lankėsi konkurso organizatorių atstovai, kurie susitiko su IIc klasės mokiniais, aptarė antikorupcinio švietimo svarbą bei gyrė už pateiktą originalų praktinį-kūrybinį darbą. Susitikimo metu klasėms buvo įteikti diplomai ir simbolinės dovanėlės – mokinių skaidrumą patvirtinantys ženkleliai bei antikorupcinės piliulės, o už puikiai atliktas testo užduotis Ib klasės mokiniai buvo apdovanoti puodeliais.

Autorius:
Vaida Furmonė

Nuotraukos:
Vaida Furmonė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas