Nežinomi karjeros keliai

                     Daug kelių veda į pasaulį, į gyvenimą. Raizgalynėje bandome atrasti save. Ir čia iškyla žodis KARJERA. „Kas tai?“ klausia savęs darželinukas, pradinukas, 8-okas, 11-okas, suaugęs. Ir atsakymą sunku rasti, nes kiekvienas vertina per savo patirtį, poreikius.

                      Didžiausia pagalba ieškant savęs, profesijos kelio, specialybės, o  vienu žodžiu – karjeros, yra suvokimas, kad tai nenutrūkstamas procesas ir mokėjimas ieškoti. Ieškoti informacijos, gilinimosi į  galimybes,  o galiausiai – žmogaus -, kuris gali vesti pirminio kelio paieškose. Vienas iš tokių žmonių ugdymo įstaigoje – karjeros specialistas.

                      Svarbu įsisąmoninti, jog pats asmuo renkasi savo kelią ir pirmas jo pasirinkimas karjeros kelyje nėra galutinis. Tobulėjimas, savęs ieškojimas trunka visą gyvenimą. Kuo ankstesnis suvokimas apie galimybių pasirinkimą, savęs pažinimą, tuo tikresnis ir aiškesnis tampa žmogaus pasirinkimas gyvenime.

                      Suvokimas ir pripažinimas, kad „nežinau“ svarbus visose gyvenimo srityse. Dažnam mokiniui  baimę kelis pripažinimas, jog kažko nežino. Bet jei jis tą išsako ir sau, ir mokytojui, visada galima ieškoti išeities. Taip yra ir karjeros kelio paieškose. Tad kviečiu nebijoti ieškoti savęs, klausti, prašyti pagalbos, nes bendromis jėgomis galime daugiau.

                      Baisus tas pirmas žingsnis - užkalbinti sutiktą žmogų, paklausti ar paprašyti pagalbos. O kaip sunku pabelsti į duris ir paprašyti pagalbos... Bet pagalvokime, kas blogiausia gali nutikti? O gal koridoriuje, laiptinėje, už durų pamatytas žmogus nuves Tave nežinimu karjeros keliu? Kviečiu eiti juo kartu!

 

P.S. Sutikai mane gimnazijos koridoriuose? Pakalbėkime! Nedrąsu? Visad gali užsukti į 227 kabinetą ar brūkštelti žinutę TAMO, sekti Facebook paskyroje „TVDG Ugdymas karjerai“.

 

 

Karjeros specialistė Agnė Kauzonienė

Autorius:
Agnė Kauzonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas