Informatikos ir informatinio mąstymo konkursas ,,Bebras"

2021 m. gruodžio 22 d. paskelbti 18-tojo ,,Bebro" konkurso 1 etapo laimėtojai. Džiaugiamės ir didžiuojamės Vyčiu Kazlausku, I b klasės gimnazistu,  šalies „Bebro“ konkurse 9-ų klasių grupėje tapusiu II vietos laimėtoju.

„Bebras“ — informatinio mąstymo konkursas. Jis vyksta daugiau kaip 60 šalių. Konkursas skirtas motyvuoti mokinius mokytis informatikos. Jame gali dalyvauti visi mokiniai, kurie yra žingeidūs, nebijo iššūkių ir atkakliai „griaužia Bebro užduotis“.

Kas yra informatinis mąstymas? Daugelis užduos šį klausimą. Tai gebėjimas spręsti bet kurios srities problemas (uždavinius) tam tikrais etapais, apimančiais problemos formulavimo tikslinimą, duomenų analizę, dekomponavimą, abstrahavimą, automatizavimą, testavimą.

,,Bebro" konkurse  mokiniams reikia išspręsti 18 uždavinių per 45 minutes. ,,Bebro" uždavinių tipai yra dvejopi: testo formos, interaktyvios užduotys, kuriuose reikia įrašyti atsakymą, nutempti, sudėlioti objektus, kurti uždavinio atsakymą. Čia svarbus ne tik loginis mąstymas, bet ir skaitymo gebėjimai.

Mokiniams, kad išspręstų uždavinius, tenka pasitelkti įvairių mąstymo būdų. Tuo pačiu metu reikia atlikti mažesnes užduotis iš didelės užduoties tam, kad efektyviau būtų pasiektas bendras tikslas, tvarkyti duomenų rinkinius. Tenka įžvelgti svarbių detalių reiškiniuose ar procesuose, nepaisyti perteklinių ir nebūtinų duomenų, suvokti uždavinio esmę. Mokiniai spręsdami „Bebro“ užduotis mokosi algoritmavimo. Jiems tenka skaityti algoritmų tekstus, suprasti algoritmo vykdymą, atpažinti paprastus algoritmus ir taikyti juos sprendžiant įvairias problemas, o naujas problemas analizuoti remiantis analogiškomis, išspręstomis problemomis ir gautus sprendimus apibendrinti.

 Vyčiui linkime  atkaklumo ir sėkmės  kitais metais sprendžiant „Bebro“ užduotis.

Nuotraukos:
https://bebras.lt/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas