Gilėj ąžuolas miega

,,Matematika yra elegantiškas būdas parodyti, kad mąstymo, supratimo kelias yra sunkus, kietas… Tai supratę ir patyrę žmonės nebebijo kitų sunkių, kietų kelių.”

Bronislovas Burgis

 

Kai ruošėme savo vaiką į penktą klasę, žinojome, kad jis jau turi polinkį matematikai. Neturėdami supratimo, kokie mokytojai dirba Trakų Vyatuto Didžiojo gimnazijoje, su lengvu nepasitikėjimu žiūrėjome į priekį – baigsis meilė matematikai ar ne?

Po pirmo pusmečio sulaukiau skambučio iš matematikos mokytojos Danutos Debesienės, (kas buvo gana netikėta), nes pradinių klasių mokytoja nepaskambino per ketverius metus. Jau žinojau, kad per pirmą pusmetį matematika mano vaikui vis dar tinka ir patinka, O tai jau buvo geras ženklas. Mokytojos skambutis buvo tarsi kometa. Kaip supratau, mokytoja pirmą pusmetį bandė perprasti, kiek vienas ar kitas mokinys linkęs gilintis, žengti gilyn į matematikos mokslus. Ir tik mokytojos iniciatyva žengėme toliau – mūsų gyvenime atsirado NMA, apie kurią nebuvome iki tol girdėję, atsirado uždavinių, kurie neleidžia atsipalaiduoti, atsirado iššūkių, kurie skatina domėtis ir eiti dar toliau. Net ir per COVID‘ą  atsirado olimpiadų ,,gyvas velnias", o aš kartais nesuprantu, kur ir kada ir  kokioje dalyvaujame šį kartą.

Ir tai duoda vaisių. Kartais kartesnių, o kartais ir visai egzotiškų.

Na, vaisiai – vaisiais, bet aš negaliu nepastebėti, su kokiu rūpesčiu mokytoja stengiasi perduoti vaikams meilę matematikai, kaip kiekvieną jų stengiasi stumti savu greičiu į savą matematikos Olimpą. Negaliu nepastebėti, kaip nuoširdžiai mokytoja džiaugiasi vaikų pasiekimais ir kaip skaudžiai kartu išgyvena dėl nesėkmių. Bet, kas nenužudo – daro mus stipresniais. Tai turbūt galėtų būti ir mokytojos moto.

Vaikams paaukotos pertraukos, vakarai ir savaitgaliai. Asmeninis dėmesys, matematikos naujovių ir įdomesnių uždavinių paieška, bekompromisė ir nepavargstanti pagalba tiems, kuriems pirmoji pažintis su matematika gal ir nebuvo itin sėkminga.

Danuta Debesienė - yra mūsų Matematikos Mokytoja, kurios ne tik vardą, bet ir profesiją privalu rašyti didžąja raide.

Septintokės tėtis

Savo ruoštu aš,  kaip klasės vadovas ir Danutos kolega, noriu prisidėti prie klasės auklėtinių ir jų tėvų padėkų. Ačiū už skiriamą dėmesį, pagalbą vaikams, atsidavimą. Už tai, jog nenuleidi rankų, kartu mokai ir mane kaip geriau pažinti savo „auksiukus“. Tavo patirtis neišmatuojama, meilė vaikams neaprėpiama. Ne veltui vienos edukacijos metu buvo pasakyta „ ... “užsidrauginkite“ tą, kurio savybių jums trūksta“. Aš džiaugiuosi, jog mano auklėjamoji klasė turi tokią puikią matematikos mokytoją. O juk matematika yra vienas iš visų mokslų kertinių akmenų, mokslas, kuris skatina mąstyti. Ir mąstyti ne lengvabūdiškai, o disciplinuotai, kuriame neužtenka pasakyti, ką galvoji, reikia tą mintį pagrįsti faktais - įrodymais. Vienas iš kritinį mąstymą formuojančių mokslų. Ačiū už ugdomą ateitį. Tikrai žinau, kad nors naktį danguje tamsu, bet tamsoje žiba šviesa. Ir nors procentiškai tamsos yra daugiau, bet tamsos nesukursi, o šviesą gali. Todėl šviesk ir perduok šviesą kitiems.

Ačiū už jūsų pastangas ir atrastą laiką. - M.R. 7a mokinė

Linksma, padedanti, dažnai veda į visokius konkursus, gera. D.T. 7a mokinys

Ačiū, mokytoja, kad mūsų daug ko išmokėte. Kai būsim dvyliktokai,  išmokysite dar visko daugiau! Jūs tokia, kuri myli, moka ir gerbia matematiką ir visko to paties mokate mūsų. Jums tai pavyko, - mes jau tikrai daug ko išmokome! Ačiū Jums, kad esate tokia puiki! - A.M. 7a mokinė

Ačiū už jūsų mokymą. Jūs padėjote suprasti labai sunkius dalykus ir padarėte juos ne tokius sunkius. - J.K. 7a mokinys

Ačiū už pagalba bei mokymą. - G.Š. 7a mokinys

Autorius:
Andrius Storta, Vykintas Malinauskas ir 7a klasės mokiniai

Nuotraukos:
Daiva Mačiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas