Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos gimnazistai 71 – oje Lietuvos fizikos olimpiadoje

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos gimnazistai 71 – oje Lietuvos fizikos olimpiadoje

                      2024 m. kovo 9 – 11 d. Vilniaus Universiteto Fizikos fakulteto erdvėse vyko 71-oji Lietuvos fizikos olimpiada. Į ją susirinko visi geriausieji savo miestams bei rajonams atstovaujantys moksleiviai. Būsimi inžinieriai, mokslininkai, šviesuoliai. Lietuvos ateitis. Mokinių atkaklumo ,,netemdė" net rūškani minčių debesys, susikaupę po tarpinių patikrinimų. O būta daug kalbų, daug diskusijų, nusivylimų ir padrąsinimų. Ką tikrai buvo galima jausti? Vienybę. Visi atvyko pademonstruoti savo žinių ir įgūdžių, o taip pat smagiai praleisti laiką.

                      Šiemet mūsų gimnazijai atstovavo trys gimnazistai, tai Oleksandra Kobachenko (IIb klasė), Armandas Grinkevičius (IIb klasė) ir Vytis Kazlauskas (IIIb klasė). Tai vienas iš puikių rezultatų, kada Trakų rajonui atstovavo net trys atstovai. Gimnazistai atvyko puikiai nusiteikę, žinoma, jautė įtampą, tačiau jie kaip komanda stipriai jautėsi nuo pradžios iki galo. Pirmoji diena kaip visuomet – uždavinių sprendimas. Mokiniai atkakliai sprendė užduotis, išnaudojo visą olimpiadai skirtą laiką. Na, o vėliau jau sekė rezultatai. Dešimtokai kovėsi taškas į tašką, vienuoliktokai turėjo didesnių skirtumų. Mokiniai kovojo dėl kiekvieno taško, vertinimo komisija turėjo ką veikti - vienuoliktokai juos papurtė kaip reikiant.

                      Antroji diena – eksperimentas. Niekada nežinai, ką parengs organizatoriai. Taip buvo ir šiemet. Bet mūsų gimnazistai-  viskam pasirengę. Užduotys nebuvo lengvos, bet įveikiamos. Darbai buvo atlikti ir pateikti vertinimui. Rezultatų vakare vėl išvydome kovą dėl apeliuojamų užduočių. Na, bet juk tai natūralu, kiekvienas nori pakovot. Pasibaigus apeliacijoms ir nurimus aistroms nusprendėm atsipalaiduoti, tad nuvykome pažaisti biliardo ir boulingo. Prasiblaškėme ir sutarėm, jog greičiausiai šiemet TOP vietų nebus, bet kaip komanda laikysimės.

                      Išaušus trečiajai dienai atvykome į Vilniaus Universiteto Fizikos fakultetą – olimpiados uždarymo ceremoniją. Joje Armandui Grinkevičiui buvo įteiktas padėkos raštas (4 vieta), mokytojas Andrius Storta gavo „Among us“ prizą- senovinę molinę plytą iš 19 a. Kalvarijų kareivinių už komandinės dvasios palaikymą ir bendravimą su „olimpiadininkais“, Vytis Kazlauskas, Armandas Grinkevičius ir Oleksandra Kobachenko gavo prizus už užimtą 1 ir 3 vietą olimpiados organizatorių organizuotame žaidime StrateGO. Olimpiadai pasibaigus padarėme bendrų nuotraukų su mokslo populiarinimo ,,Mokslo sriuba" viena iš vedėjų dr. Mažena Mackoit Sinkevičiene, kuri šių metų balandžio- gegužės mėnesiais žadėjo atvykti į gimnaziją ir su laidos grupe pravesti paskaitą/seminarą mūsų gimnazijos moksleiviams.  

                      Na, ir, žinoma, mes visi įgijome puikios patirties.  Vadovaujamės F.Nietzsche posakiu – „Tai, kas neužmuša, padaro mus stipresniais“. Mes žinome savo silpnas vietas, jas ir stiprinsime kitiems metais, nes  tikimės vykti į 72 – ąją olimpiadą.

           Nuoroda į ,,Mokslo sriuba" Facebook puslapį - Mokslo sriuba - Facebook

Ačiū kolegei Elenai Šišeninai (Vyčio fizikos mokytoja), gimnazistų tėvams/globėjams ir, žinoma, patiems gimnazistams.

Autorius:
Andrius Storta

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas