Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai dalyvavo jaunimo mainų programoje.

Gruodžio 3-9 dienomis Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos IIc, IIIc klasės mokiniai turėjo unikalią galimybę dalyvauti tarptautiniame jaunimo projekte, „Journey of the Seed - Youth Movement in Sustainable Agriculture“. Šis projektas suteikė galimybę jaunimui iš įvairių šalių bendradarbiauti, dalintis patirtimi ir įgyti naujų žinių apie ekologiją.

Per šią savaitę mokiniai turėjo galimybę dalintis savo kultūrinėmis patirtimis ir pažinti kitų šalių jaunuosius žmones, kuriems taip pat rūpi tvarumas, aplinkos apsauga ir ekologinės problemos. Dalyvavimas šiame projekte ne tik leido mokiniams išplėsti savo žinias, bet ir dalyvauti darbo grupių, vaidmenų žaidimų, kūrybinių dirbtuvių, simuliacijų, sportinėse veiklose. Jaunimo mainai yra pagrįsti tarptautine partneryste.

„Journey of the Seed“ projektas buvo ne tik galimybė įgyti naujų žinių apie ekologiją, bet ir puiki proga jaunimui išvysti savo tarptautinius ryšius, bendradarbiavimo įgūdžius bei jautrumą globalioms aplinkos problemoms. Ši patirtis bus vertinga ateities darbuose ir sprendžiant svarbius ekologinius klausimus, su kuriais mūsų visuomenė šiuo metu susiduria.

 

 

Autorius:
Etikos mokytoja Sonata Urbanavičiūtė

Nuotraukos:
Sonata Urbanavičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas