"GYVENIMAS TĖRA KELIONĖ"

KNYGŲ PARODA „GYVENIMAS TĖRA KELIONĖ“ 

 

Lapkričio 14 d. sukako 60 metų, kai Vilniuje gimė garsioji rašytoja Jurga Ivanauskaitė. Vienos žymiausios lietuvių rašytojos, poetės vardas suskamba, kai skaitome jos knygas: „Pakalnučių metai“ (1985), „Mėnulio vaikai“ (1988), „Kaip užsiauginti baimę“ (1989), „Pragaro sodai“ (1992), „Ragana ir lietus“ (1993). Šis romanas yra sulaukęs labai prieštaringų vertinimų: nuo apoteozės iki atmetimo. „Ragana ir lietus“ yra pelnęs tarptautinį pripažinimą, buvo išverstas į daugelį užsienio kalbų.

Po skandalingojo romano J. Ivanauskaitė kūrė toliau: „Agnijos magija (1995), „Ištremtas į Tibetą“ (1996), „Kelionė į Šambalą“ (1997), „Prarasta Pažadėtoji žemė“ (1999), „Sapnų nublokšti“ (2000), „Miegančių drugelių tvirtovė“ (2005) ir kt.

Jurga Ivanauskaitė taip pat buvo dailininkė grafikė, baigusi Vilniaus dailės akademiją.  Menininkė iliustravo kai kurias savo knygas. Autorė taip pat yra sukūrusi poezijos, pjesių.

Labai džiugu, kad mūsų gimnazijos bibliotekoje galima rasti išskirtinai daug J. Ivanauskaitės knygų. Kviečiame apžiūrėti knygų parodą ir pasiimti knygą, kurios galbūt nesate skaitę.

Po sunkios ligos 2007 m. Jurga Ivanauskaitė miršta. Kūrėjos atminimui yra skirtas interneto puslapis, kuriame bene išsamiausiai pateikti rašytojos gyvenimo, kūrybos ir atminimo faktai. Kam įdomu, galite apsilankyti: http://www.jurga-ivanauskaite.lt/

                                                                                                                        Laimutė Adomavičienė

                                                                                                                        Rima Gudanavičienė

                               

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas