Konkurse ,,Išskleisk kūrybiškumo sparnus"

  • Paskelbta: 2022-04-12
  • Kategorija: Konkursai

          Dalis 5c klasės mokinių (2 pogrupis) dalyvauja konkurse, skirtame patyčių prevencijai. Mokiniai kviečiami  kartu su klase sugalvoti, kaip galima interpretuoti dainą „Tau visas dangus“, sukurtą filmui „Drugelio širdis“.  Mokiniai pasakoja istoriją apie klasės draugystę. Kiekvienas tarsi drugelis, kuriam skristi reikia palankaus vėjo. O nutrauktais sparnais skrydis neįmanomas. Tačiau draugų nepaliekame ir padedame jiems ,,suklijuoti" sparnus ir keliaujam bendrame skrydyje vienu ritmu. 

          Interpretacijai buvo pasirinkta kurti trumpą filmuką, mokiniai kūrybiškai panaudojo mokyklos erdves, bendradarbiavo po pamokų, ugdė mąstymo mokyklos įpročius: atkaklumą, mąstymą apie savo mąstymą, mąstymą drauge, nuoširdų ir empatišką klausymą. 

         Lietuvių kalbos pamokose skaityta ir aptarta Modestos Jurgaitytės knyga „Ypatingas“ (2019). Ši knyga įkvėpė ir filmo ,,Drugelio širdis" režisierę Inesą Kurklietytę. Tai istorija apie Berniuką Juozapą, kurio didelė širdis plaka ne viduje, o išorėje. Apie tai, kaip berniukui pavyko įveikti baimę ir išmokyti kitus priimti save tokį, koks esi. Tai   pasakojama ir filme. 

         O mūsų penktokų kūrybinį darbą galima pamatyti čia : https://www.youtube.com/watch?v=mbq5N7Fjuf0  

 

 

 

 

 

Autorius:
Gintarė Padvelskienė

Nuotraukos:
Gintarė Padvelskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas