Susitikimas su Trakų rajono priešgaisrinės tarnybos vyriausiomis specialistėmis

  • Paskelbta: 2024-01-28
  • Kategorija: Renginiai

Gyvenimo įgūdžių programa siekiama padėti mokiniams pasirengti gyvenimui, suteikti galimybę įgyti žinių, nuosekliai ugdyti vertybes, nuostatas, elgesį, kuris padės laiku atpažinti įvairius gyvenime kylančius iššūkius ir juos įveikti, suteikiant pagalbą ir pasiruošti visaverčiam gyvenimui.

Gyvenimo įgūdžių programoje ypatingas dėmesys skiriamas žmogaus saugai. Svarbu ugdyti mokinių saugumo sąmonę ir supažindinti su prevencine programa.

Sausio 24 dieną gyvenimo įgūdžių mokytoja kartu su socialine pedagoge, atsakinga už prevenciją, Renata Šlaičiūniene organizavo 8 ir I-II klasių mokiniams susitikimą su Trakų rajono priešgaisrinės tarnybos vyriausiomis specialistėmis. Susitikimo metu buvo analizuojamos gaisrų namuose priežastys ir kaip nuo jų apsisaugoti, kokių nelaimingų atsitikimų ugnis gali sukelti namuose, kaip naudotis gesintuvais. Mokėsi kreiptis pagalbos kilus gaisrui ir pasidalino gelbėjimo tarnybų dispečerių patarimais. Ypatingas dėmesys skirtas mokinių ir suaugusiųjų saugiam elgesiui ant ledo, plačiai papasakojo apie išgyvenimo krepšį ir jo svarbą.

Susitikimo metu mokiniams buvo išsamiai atsakyta į pateiktus klausimus apie priešgaisrinę saugą, pirotechniką ir kitus aktualius ir rūpimus klausimus.

Autorius:
Rima Apele

Nuotraukos:
Rima Apele

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas