Andrius Storta- fizikos mokytojas- apdovanotas kunigaikščio Vytauto Didžiojo nominacija

  • Paskelbė : Regina Bartusevičienė
  • Paskelbta: 2024-02-23
  • Kategorija: Sveikinimai

Kandidato pasiekti darbo rezultatai

(pateikimas turi atspindėti veiklos naudingumą, perspektyvumą, efektyvumą, konkurencingumą)

 

 

1. Fizikos mokytojas. Nuo 2009 metų mokytojas Andrius dirba gimnazijoje, yra stažavęsis Švedijos Upsalos universitete, 2016 m. jam suteikta mokytojo metodininko kvalifikacinė kategorija, 2021 m. tapo Metų mokytoju. Šioje srityje mokytojo įdirbis itin ryškus. Mokytojo rengiami abiturientai sėkmingai laiko valstybinius egzaminus, pamokos vedamos netradicinėse erdvėse: MO muziejuje, Vilniaus senamiestyje, gamtos mokslų laboratorijoje. Gamtos mokslus mokytojas integruoja su istorija, teatru, edukacijomis. Plėsdamas savo veiklą ėmė organizuoti netradicinius renginius ir projektus: ,,Kūrėjų naktys“, ,,Aitvarų dienos“, savo veiklą įvairino kartu su mokiniais  rengdamas eksperimentus: jo dėka gimnazijoje viešėjo ,,Mobilioji laboratorija. Nuo 2017 m. dalyvauja šalies parodose Mokykla 2017,  Mokykla 2018 ir t. t. , buria mokinių - mokytojų komandas, atlieka elektrolizės bandymus, kuria debesų kameras, jo rengti mokiniai parodose mokė kitus šalies mokinius, vedė demonstracijas. Turi pasiekimų šalyje ir tarptautiniuose konkursuose: 2 kartus iš eilės laimėtos I-osios vietos šalies konkurse ,,Fizikos bandymai aplink mus“, I vieta projekte ,,Vanduo irgi dega“, III vieta konkurse ,,Oddyseus“.

2. Ekskursijos, edukacijos, stovyklos, akcijos. Būdamas  klasės vadovu per mokslo metus organizuoja apie 10-12 ekskursijų ir edukacijų ( muziejai, Lietuvos lankytinos vietos, teatrai, aukštosios mokyklos, kelionės į užsienį (Čekija, Vokietija, Prancūzija, Italija, Koperniko muziejus, Tatru kalnai), kopimas į kalnus, bėgimas ar ėjimas sostinėje, mokymasis su edukatoriais (,,Afrikos būgnai“, Muilo gamyba ir pan.).

Kandidato nuopelnai Trakų rajono socialinei-ekonominei plėtrai (pateikime turi atsispindėti veiklos aktualumas, žinomumas, pažangumas)

 

Aktyvi, veiksminga ir kūrybiška veikla bendruomenėje: vedė mokymus mokytojams, įsijungiantiems į nuotolinį ugdymą, apie pamokų bloknotą, atskiruosius kambarius Padlet aplinką ir pan. Kūrė vaizdo įrašus, talkino ir mokiniams, ir mokytojams, visus drąsino. Padėjo savivaldybės švietimo ir sporto skyriui organizuoti  dalykines rajono mokinių olimpiadas, parengė, sukūrė ir į YouTube  kanalą įkėlė mokinių meninio skaitymo kūrinius.

Inicijuodamas Sausio 13-osios, Vasario 16 - osios ir Kovo 11 - osios dienų akcijas vienas pirmųjų kartu su bendruomene ėmėsi šias datas pažymėti kitu formatu: burdamas bėgikus, kviesdamas šaulius, skatindamas prisijungti kitas švietimo įstaigas, su technologijų kolegomis gimnazijos vidiniame kiemelyje kurdamas laužą, ant sporto salės sielos rodydamas vizualizacijas, kelis kartus su savo mokiniais ir kolegomis dalyvavo šalies gyvybės ir mirties keliu; pagarbos bėgime. Užsiregistravo ir šiemet.

Mokytojas nuolatos siekia įgyti naujų žinių, tobulėti. Minėtinas jo dalyvavimas Europos branduolinių mokslinių tyrimo centre - CERN,  socialinio verslo stažuotėje Londone, Europos parlamente Briuselyje, praktines žinias taiko būdamas aktyviu GoScienze projekto dalyviu.  

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas