Evelinos paroda

Eveliną pažįstu nuo 5 klasės. Kuriančiąją pažinau  kiek vėliau, kai po pamokos piešiniu matydavau paslėptą kitą, kurį, kai tik nematydavau, piešdavo per dailės pamokas. Parodė dar vėliau. Reikėjo išlaukti, įgyti pasitikėjimo. Dabar  Evelina kartais  piešia per pamokas, kartais parodo  jau baigtą darbą, kartais atsiunčia tik nuotraukas, kartais priima patarimus, bet dažniausiai viena. Paklausykite, ką mokinė kalba apie save ir kodėl pradėjo piešti,  prisistatydama  pirmojoje savo darbų virtualioje parodoje Trakai - kultūrų sostinė: įtraukiantys ir skleidžiantys 2020 m. balandžio 25 d.

 

„Savarankiškai piešti pradėjau 2017 metų pabaigoje. Mano dvi draugės lankė meno mokyklą, piešė laisvalaikiu ir aptarinėjo savo darbus. Norėdama labiau pritapti draugių kompanijoje, pradėjau piešti ir aš. Įdėjau daug pastangų, bandydama jas pasivyti. Labiausiai man padėjo dailės pamokos mokykloje. Ir iki šios dienos su kiekvienu nauju piešiniu išmokstu kažko naujo, tikrai norėčiau savo ateitį susieti būtent su daile. Nors ir nesu linkusi dalintis savo darbais su aplinkiniais, džiaugiuosi, jei mano darbai sulauks susidomėjimo.“

 Evelina  piešti  ir tapyti mokosi savarankiškai, yra bandžiusi  įvairius  piešinių  ir nuotraukų kopijavimo būdus, taiko žinomų dailininkų piešinio kūrimo metodus. 

,,Pradedant piešti realius piešinius, mane labai paskatino broliai Remigijus ir Algirdas Gataveckai. Su brolių Gataveckų kūryba mane upažindino dailės mokytoja. Jų gyvenimo istorija mane įkvėpė, o darbai sužavėjo. Būtent tada nusprendžiau pabandyti ir aš. Man kurti padėjo jų metodas- piešinio ir nuotraukos skirstymas į lygius kvadratėlius. Taip mokiausi piešti. Jų kūriniai man padėjo suprasti, kad svarbiausias veiksmas, vedantis  į tobulėjimą yra praktika, klaidų taisymas ir savo stiliaus pažinimas."

Jaunosios dailininkės kūryboje daug portretų. Pristatydama piešinį ,,Walking dead“, Evelina yra kalbėjusi:

,,Šio darbo idėja – nupiešti mėgstamiausią aktorių – tapo tikru iššūkiu sau. Piešinys, pareikalavęs daug kruopštumo, atidaus žmogaus bruožų stebėjimo ir nagrinėjimo, veido formos studijavimo ir analizės,  - buvo nelengvas, bet patikrinau dailės žinias irišbandžiau raiškos gebėjimus.

Į parodą sukėliau visus darbus. Vienus jau esate matę, kitus kviečiu pažiūrėti virtualioje parodoje TVDG svetainėje. Evelinos  nuotolinio mokymosi metu:

Trakai - kultūrų sostinė: įtraukiantys ir skleidžiantys 2020 m. balandžio 25 d.

(6) KELIONIŲ GURMANAI - įrašai | Facebook

(6) VIRTUALI VAIKŲ KŪRYBINIŲ DARBŲ ERDVĖ | Facebook

(2) Astos mokinių darbai | Facebook

Autorius:
Asta Naruševičienė Dailės mokytoja metodininkė

Nuotraukos:
Evelina Nedveckytė, TVDG IVc gimnazijos klasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas