Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos gimnazistai 70 - ojoje fizikos olimpiadoje

„Yra tik du būdai gyventi. Vienas – galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas – galvoti, jog viskas yra stebuklas.“  

Albertas Einšteinas 

    „Mano kelionė prasidėjo prieš 8 minutes ir 17 sekundžių. Aš neturiu rimties masės. Mano dėka tu ir viskas aplink gyva. Aš esu gyvybės šaltinis. Kas „Aš“ “? Į tokį klausimą neteko atsakyti mūsų gimnazijos gimnazistams Armandui Grinkevičiui (fizikos mokyt. Andrius Storta) bei Vyčiui Kazlauskui (fizikos mokyt. Elena Šišenina), bet vaikinams teko nelengva dalia. Jie atstovavo Trakų rajonui 70-ojoje fizikos olimpiadoje (LitFo – 70), kuri vyko Alytaus Putinų gimnazijoje. Sėkmingai įveikę II etapą, mokiniai gavo kvietimą dalyvauti šalies etape. Tad nedelsėme, priėmę iššūkį, parengėme planą ir jo laikydamiesi keliavome link tikslo. Aš, kaip mokytojas, didžiuojuosi, jog man teko prisidėti prie pasiruošimo olimpiadai, žinau, jog Armandas ir Vytis – puikūs mokiniai, žmonės, dėl kurių man ramu, jog Lietuvos ateitis gerose rankose. Tikiu, jog tai augantys kūrėjai.  

    Pirmoji olimpiados diena mūsų nenuvylė. Gimnazistai sprendė teorines užduotis, o po įtemptos apeliacijų kovos buvo pelnyti +4 taškai, išsiaiškintos klaidos, kurios neleido pelnyti daugiau taškų, bet iš klaidų mes mokomės ir antrą dieną tokių klaidų nebedarėme. Dienai pasibaigus mūsų komanda „Valhala“ dalyvavo protmūšyje, kur pasidalinome 5 vietą. Žinoma, nepelnėme pagrindinio prizo, bet emocijų ir geros nuotaikos buvo daug. Prieš einant miegoti dar teko peržvelgti antrosios dienos planus.  

    Antroji diena prasidėjo nuo ankstyvos pamokos: 7 val. mokytojas jau buvo pasiruošęs pateikti paskutinius strateginius nurodymus (juokaudamas sakiau: „paskutinis patepimas“), gimnazistams liko tik strategiją ir žinias  taikyti praktiškai. Kas nustatinėjo medinės lentos masę, taikant sverto taisyklę, kam teko difrakcija, o kam voltamperinė charakteristika. Iš klaidų pasimokyta, jų padarėme, bet pastebėjome per vėlai, tačiau žinome, kur reikia pasitempti, kur daromos klaidos ir kaip jų nekartoti.

    Susumavus taškus rezultatai džiugino: devintų klasių grupėje III vietą laimėjo Armandas Grinkevičius. Pagyrimo raštas bei nominacija už kūrybiškiausiai atliktą darbą – Vyčiui Kazlauskui. 

   Mes, fizikos mokytojai Andrius ir Elena, sakome AČIŪ komandai (Vyčiui Kazlauskui ir Armandui Grinkevičiui). Taip pat AČIŪ mokinius rengusiems kolegoms, nes be jūsų pagalbos nieko nebūtų, visų indėlis juntamas.  

   Rezultatai: 

LitFO70 rezultatai skelbimui.xlsx - „Google“ skaičiuoklės

Protokolas:

LitFO70-protokolas.pdf - „Google“ diskas

Olimpiados.Lt foto galerija

LitFO'70 - Google nuotraukos

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas