Sveikiname Armandą Grinkevičių - LMMO 2024 m. dalyvį

Sveikiname Armandą Grinkevičių - IIb klasės mokinį, LMMO 2024 arba 72-osios Lietuvos mokinių matematikos olimpiados šalies etapo dalyvį!

72-oji Lietuvos mokinių I – IV gimnazijos klasių matematikos olimpiada, kaip ir kasmet, susideda iš trijų etapų: mokyklinio, savivaldybių ir šalies.

Mokyklos etapas vyko š.m. sausio 24 d., dalyvavo  net 27 mūsų gimnazijos I-IV klasių mokiniai. Pirmų vietų laimėtojais tapo: Morta Rakauskaitė, Ic klasė,  Armandas Grinkevičius,  IIb klasė, Vytis Kazlauskas, IIIb klasė, Evelina Širinskytė, IVa klasė.

Visi šie mokiniai gynė mūsų gimnazijos garbę Trakų rajono savivaldybės etape, kuris vyko š.m. vasario 9 d. Bet tik vienas mokinys iš visų mūsų gimnazijos I-IV klasių mokinių galėjo atstovauti rajonui paskutiniajame 72-osios Lietuvos mokinių matematikos olimpiados šalies etape. Tradiciškai tai tas rajono atstovas, kuris surenka daugiausia taškų. Ir juo tapo Armandas Grinkevičius.! Iš visų galimų 25 taškų jis surinko net 23, tai fantastiškas rezultatas!

Balandžio 6-7 dienomis Armandas atstovavo mūsų gimnazijai respublikinėje olimpiadoje. Olimpiada vyko Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete. Pastebėsiu, kad Vilniaus - seniausia ir didžiausia Lietuvos ir viena senesnių Europos aukštųjų mokyklų, šiemet mini 445 metų jubiliejų.

Iš viso 101 mokinys iš visos Lietuvos kovojo dėl prizinių vietų ir galimybės dalyvauti atrankoje į IMO ir MEMO.

Po olimpiados atidarymo mus pavaišino pietumis, po to sekė uždavinių sprendimas. Po to vėl pasistiprinome – gavome vakarienę. Po vakarienės susirinkome į protmūšį.

Uždavinių sprendimas truko net 4 valandas! Mokytojams tuo metu vyko paskaita apie mokinių ruošimą olimpiadoms bei uždavinių sprendimų nagrinėjimą. Laikas prabėgo greitai. O rezultatai buvo tik kitą dieną. Kaip buvo pranešta per atidarymą, respublikinės olimpiados tikslas yra atrinkti dalyvius į IMO 2024, t.y. 65-th International Mathematical Olimpiad ir MEMO — Middle European Mathematical Olympiad.

Nors darbo įdėta labai daug, į Tarptautinę ir Vidurio Europos matematikos olimpiadas kol kas nepatekome. Bet kas ten žino? Gal kitais metais?

Mes - gimnazijos bendruomenė- didžiuojamės tavimi, Armandai! Už tai, kad esi stipriausias Trakų rajono savivaldybėje gimnazistas, tiek matematikos, tiek fizikos srityje ir atstovauji mūsų gimnazijai šalyje.

Ačiū tau, Armandai! Sėkmės didžiausiose  olimpiadose!

Nuotraukos:
Danuta Debesienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas