VAIKAI REKOMENDUOJA MĖGSTAMIAUSIAS KNYGAS

  • Paskelbta: 2022-10-18
  • Kategorija: Konkursai

6c ir 7d moksleiviai dalyvavo bibliotekos ir informacijos centro organizuotame konkurse „Rekomenduok mėgstamiausią knygą!“

 

                      Moksleiviai, gavę užduotį – rekomenduoti mėgstamiausią savo knygą, kibo į darbą. Buvo galima rinktis dabar skaitomą ar seniai perskaitytą knygą. Dauguma vaikų rimtai ėmėsi kritiko vertintojo rolės ir su pasimėgavimu rašė apie savo knygą favoritę. Tarp rekomenduojamų grožinių knygų pateko klasika tapusios knygos: Antoine de Saint-Exuperi „Mažasis princas“, Otfried Preussler „Plėšikas Hocenplocas“, Astridos Lindgren „Ronja plėšiko duktė“, Robert Louis Stevensono „Lobių sala“, taip pat Frances Hardinge „Gegutės daina“, Michael Morpurgo „Baltasis liūtas“, Andy Shepherd „Berniukas, kuris gyveno su drakonais“, Claire Barker „Šunelis vaiduoklis“ David Walliams „Klastinga tetulė“, William Joyce „Olio odisėja“. Į sąrašą atsidūrė ir pažintinių knygų: Vicki Grant „36 klausimai, pakeitę nuomonę apie tave“, Simon Sebag Monte Fior „Istorijos balsai“, Elena Favilli „Vakaro istorijos. Geriausia knyga mergaitėms maištininkėms“ (1–2 dalys).

 

                      Štai kaip septintokė pristatė Michael Morpurgo „Baltasis liūtas“:

Knyga apie tai, kaip Afrikoje berniukas, vardu Bertis, išgelbėjo baltą našlaitėlį liūtuką. Tačiau netrukus Bertis išsiunčiamas į mokyklą, esančią tolimoje Anglijoje, o liūtas parduodamas cirkui. Bertis prisiekia vieną gražią dieną susirasti mažąjį mamos vaikystės draugą. Prisiekia, kad vieną dieną jie vėl bus kartu.

Man labai patiko šita knyga 

 

O apie Elena Favilli „Vakaro istorijos. Geriausia knyga mergaitėms maištininkėms“ (1–2 dalys) šeštokė parašė:

 

Ši knyga apie moteris, kurios daug pasiekė savo gyvenime ir pakeitė pasaulį.

Nemeluosiu: ši knyga tikrai pakeitė mano mąstymą apie įvairius dalykus, meną, gyvenimą, laimę.

Siūlau visom perskaityti šią knygą, net ir berniukams.

 

Bibliotekoje ir informacijos centre veikia paroda „Vaikai rekomenduoja“. Kviečiame užsukti!

Autorius:
Laimutė Adomavičienė

Nuotraukos:
Laimutė Adomavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas