Tarptautinis projektas ,,Kartu paskaitykime knygelę"

Lavinamųjų klasių moksleiviai dalyvavo ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų tarptautinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų tarptautiniame projekte „Kartu paskaitykim knygelę“. Jį organizavo bei koordinavo Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio specialioji pedagogė ir logopedė G. Gijauskienė.

Projekto metu  kartu su gimnazijos informacinio centro vedėja Laimute Adomavičienė, mokytojos padėjėja Tamara  Čaikovskaja  kūrybiškai, naudojantis aktyviaisiais ugdymosi metodais, nagrinėjome Evelinos Daciūtės kūrinį „Laimė yra lapė“. Ši puiki ir prasminga knyga labai patraukli ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Kūrinyje parašytos frazės padeda mąstyti apie gyvenimo prasmę, žmogiškuosius santykius ir šiuolaikines vertybes.

Tam, kad kūrinys būtų suprantamas lavinamųjų klasių moksleiviams, padėjėja Tamara klasėje įrengė sensorinę erdvę – šviesos stalą su pasakos elementais. Jos pagrindiniu akcentu tapo Evelinos Daciūtės knygos „Laimė yra lapė“ motyvai: įvairūs oranžiniai daiktai, supynės, lapė, originali parko alėja. Tai skatino lavinamųjų klasių moksleivių kūrybiškumą, fantaziją. Aktyviai veikdami šioje erdvėje ugdytiniai geriau įsiminė kūrinio etapus, pagrindinius veikėjus, svarbiausius įvykius.

Toks netradicinis Evelinos Daciūtės kūrinio „Laimė yra lapė“ nagrinėjimas pedagogams ir ugdytiniams suteikė malonių akimirkų. Šis mūsų pasirinktas kūrinio nagrinėjimo būdas pateisino pedagogų lūkesčius, lavino ugdytinių fantaziją, skatino komunikaciją, draugiškumą ir bendradarbiavimą.

Autorius:
Lavinamųjų klasių vyr.mokytoja Silvija Masiukienė

Nuotraukos:
Silvija Masiukienė, Tamara Čaikovskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas