Planuotas I a klasės pabėgimas į Vilnių

  

   Esame mąstymo mokyklos nariai, todėl į mokslą žvelgiame kūrybiškai, pasitelkdami mąstymo įrankius ir ugdydamiesi mąstymo įpročius. Artėjanti mokslo metų pabaiga, sušilę orai, kviečiantys į lauką, reikalauja nemažų pastangų ir kovos su savimi. Todėl norėdami sustiprinti klasės ryšius ir pasisemti jėgų, nutarėme pakeisti aplinką ir mokytis netradicinėje erdvėje.

  Su klase paskutinę pavasario dieną palydėjome išvyka į Vilnių. Kai kas buvo planuota, kai kas vyko ekspromtu ( nespėjimas į autobusą, bėgimas į kitas stoteles), tai buvo empatiško klausymo įgūdžio ugdymas.

Nors miestas ir gerai pražįstamas, tačiau, užlipę į šv. Jonų bažnyčios varpinę, jį pamatėme iš viršaus. Užlipti beveik 200 laiptelių buvo tikras iššūkis, tačiau visi puikiai su juo susitvarkėme, nors ir buvo keletas kilusių liftu. Iš varpinės viršaus atsivėrė nuostabus miesto vaizdas.

  Taip pat Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčios varpinėje yra įrengta Fuko švytuoklė, įrodanti, kad Žemė sukasi apie savo ašį. Taigi, galima sakyti, kad fizikos pamoką taip pat turėjome, tik šiek tiek kitokią.

Vėliau vieni vyko  į Sereikiškių parko Bernardinų sodą, kiti - pasivaikščiojo po Vilniaus senamiestį. Tikrai keista ir žavu, kai sostinėje gali klausytis upės Vilnios tėkmės, stebėti gausybę žydinčių augalų.

   Po pasivaikščiojimo laukė smagiausia ir šiurpiausia keliones dalis – veiksmo žaidimų kambarys ,,Labyrinthus”, kur buvo labai baisu, tamsu, bet ir įdomu. Mūsų klasei pasiūlytas žaidimas ,,Virusas“. Žaidime dvi komandos rungiasi tarpusavyje, o speciali kompiuterinė programa sistemina tiek komandos, tiek kiekvieno dalyvio asmeninius rezultatus. Didžiulis labirintas su specialiais garso ir šviesos efektais, dinamiška muzika ir labai daug veiksmo. Slėpynės tamsoje nuo zombių – išbandymas net ir drąsiausiems.

  Klasės vadovė žaidime nedalyvavo ir juokėsi iš mūsų klykavimo, bet iš tiesų juokinga buvo ne mūsų baimė, o linksma dėl buvimo kartu, klasės bendravimo, susitelkimo dėl bendro tikslo.

  Visi iš ekskursijos grįžome, kupini įspūdžių ir emocijų ir taip palydėjome pavasarį ir pasitikome vasarą.

 

 

 

 

 

 

Autorius:
Emilija Aleksandravičiūtė ir Gintarė Padvelskienė

Nuotraukos:
Gintarė Padvelskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas