Projektas „Sportuok, komunikuok, filmuok ir motyvuok kitus!“

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija dalyvavo Trakų rajono savivaldybės 2021 metų jaunimo projektinės veiklos finansavimo konkurse. Projektą ,,Sportuok, komunikuok, filmuok ir motyvuok kitus" įgyvendino neformaliojo jaunimo grupės, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių taryba,  kitų rajono gimnazijos nariai.

Džiaugiamės gimnazijoje įgyvendintu projektu ir tęsime projektines veiklas toliau. Didžiuojamės mūsų gimnazijos mokiniais Dominyku Grinkevičium, Akvile Večerinskaite, Aisčiu Michailovskiu, Ervinu Vitkausku, Kristina Anskaitytė, reporteriais, kurie filmuoja ir montuoja tinklalaides. Kiekvieną savaitę mūsų komanda auga ir į ją įsitraukia naujų  narių. Kiekvienas narys yra svarbus: vieni kuria klausimus, kiti  filmuoja, treti montuoja, dar kiti atneša naujų idėjų ar sumaišties ir  konstruktyviai kritikuoja, moko vienas kitą, bet visi turi vieną bendrą tikslą -  sukurti įdomią tinklalaidę. 

Tinklalaidėje turėjome jau ne vieną pašnekovą, kalbinome mūsų gimnazijos direktorę, Jolantą Martyncevienę, pavaduotoją ugdymui Ritą Sadovskienę, Trakų merą Andrių Šatevičių, matematikos ir informacinių technologijų mokytoją Dovilę Žigienę ir kt.

 Kviečiame Trakų bendruomenės narius, norinčius dalyvauti mūsų tinklalaidės pokalbiuose, prisijungti prie bendro darbo.

Projekto įgyvendinimo metu mokiniai ne tik prisijungė prie tinklaidės turinio kūrimo, bet ir kūrė infografikus sporto, sveiko maisto, dienotvarkės temomis.

 Infografikų kūrimą pasirinkome dėl kelių priežasčių, viena iš jų ,,atėjau, pamačiau ir įsidėmėjau grafinę informaciją,"  kita siejasi su gimnazijos Mąstymo mokykla. Mokiniai ugdė gebėjimą iš daugybės informacijos atrinkti tikslingą ir aktualią informaciją bei ją vizualiai pateikti  A4 formato lape.

Mokiniai buvo šio projekto dalyviai ir kūrėjai, informacinių technologijų pamokose pristatė sukurtus savo infografikus, pasidalijo infografikų kūrimo patirtimi bei rasta informacija. Tikimės, kad kiekvienas mokinys atkreips dėmesį į sau aktualią informaciją ir ją pritaikys savo kasdieniniame gyvenime, gal susidarys dienotvarkę, gal pradės savarankiškai sportuoti, gal pasirinks sveikesnius maisto produktus...

Mūsų tinklalaides galite peržiūrėti youtube kanale „TVDG tinklalaidė“.

Projektą koordinavo pavaduotoja ugdymui Rita Sadovskienė, mokytojos Dovilė Žigienė, Marija Suščinskienė.

Dėkojame Trakų rajono savivaldybei,  finansavusiai projektą “Sportuok, filmuok ir komunikuok”. Laukiame naujų projektų,  skatinančių Trakų rajono jaunimą augti, tobulėti, išbandyti save naujose veiklose.

Nuotraukos:
Dovilė Žigienė, Marija Suščinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas