Gimnazistų susitikimas su Amerikos ambasados diplomate

  • Paskelbta: 2021-10-12
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų gimnazijos antros klasės gimnazistai turėjo galimybę Teams virtualioje aplinkoje  susitikti su pirmąja Amerikos ambasados sekretore, diplomate Emily Hicks bei Amerikos centro direktorium Saulium Montvila. Diplomatė Emily Hicks dalindamasi savo įdomios karjeros patirtimi supažindino gimnazistus su Amerikos dabarties realijomis ir verslumo koncepcija.

Susirinkusius gimnazistus ir svečius angliškai pasveikino Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorė Jolanta Martyncevienė pastebėdama, kad bendradarbiavimas vertingas kaip kalbinė ir kultūrinė patirtis ir pasidalindama lūkesčiu, kad bendradarbiavimo projektų būtų ir ateityje.

Diplomatė Emily Hicks pasakodama apie Amerikos jauną verslą, startuolius mokiniams akcentavo labai svarbias bendrąsias kompetencijas atvedančias į sėkmę. Pirmiausia, svarbu kūrybiška idėja ir tikėjimas savimi, kad idėja gali būti inovatyvi ir vertinga. Taip pat reikia vizijos matymo, kūrybiškumo, užsidegimo savo idėja, drąsos aukštai rizikai, kruopštaus planavimo, atsparumo nesėkmei ir nepaprasto atkaklumo bandyti dar ir dar kartą. Diplomatė akcentavo: relentless perseverance. Emily Hicks priminė istorinių pavyzdžių: Tomas Edisonas tūkstančius kartų atkakliai bandė, mokėsi iš klaidų, kol galiausiai padarė išradimą.

Virtualus anglų kalba vykęs susitikimas su Amerikos ambasados atstovais buvo įtraukiantis, nuoširdus ir intelektualus. Gimnazistų diskusija su diplomate buvo vertinga anglų kalbos bei viešo kalbėjimo praktika. Dėkoju mūsų gimnazijos dir. pavaduotojai Ritai Sadovskienei už renginio idėjos palaikymą ir paskatą renginį organizuoti didesnei gimnazistų auditorijai, mokytojui metod. Andriui Stortai už patarimus informacinėse technologijose. Mūsų gimnazistais didžiuojamės, kad yra šaunūs, empatiški, žingeidūs mokiniai ir prisideda kuriant aukštą gimnazijos kultūrą.

Autorius:
Anglų kalbos mokytoja metodininkė Jūratė Budvydienė

Nuotraukos:
Naudotinas Amerikos ambasados logotipas, kurio naudojimui gautas raštiškas ambasados sutikimas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas