+Pi diena

  • Paskelbta: 2023-03-15
  • Kategorija: Renginiai

Matematika gali būti įdomi, paslaptinga ir netgi saldi! Tuo įsitikino 7b ir 8b,d klasės mokiniai kovo 14 dieną dalyvaudami integruotoje, Pi skaičiui paminėti skirtoje pamokoje.  Ir ši diena pasirinkta neatsitiktinai.

Skaičius π- viena geriausiai žinomų matematinių konstantų, plačiai naudojama matematikoje, fizikoje ir visur, kur reikia apskaičiuoti apskritimo ilgį ar plotą. Konstantos π reikšmė, suapvalinta iki 2 skaitmenų po kablelio, lygi 3,14. Tą išsiaiškinę mokiniai greit rado sąsajas tarp kovo 14 dienos ir šio ypatingo skaičiaus π .

Dar daugiau žinių apie skaičių π dalyviai įgijo, peržiūrėję gimnazijos abiturientų sukurtus informacinius filmukus. Ir svarbiausia, įgytas žinias mokiniai galėjo pritaikyti praktiškai atlikdami užduotis. Bendradarbiaudami mokiniai piešė piešinius  su skaičiaus π interpretacija bei matavo kibiro, monetos ir lėkštės krašto ilgius, skaičiavo ilgio ir skersmens santykį, darė išvadas ir įsitikino, kad skaičius π gali būti apibrėžtas kaip apskritimo ilgio ir skersmens santykis.

Džiugu, kad visi mokiniai į pamoką atėjo atlikę namų darbus- iškepę po pyragą. Paklaustumėt, kodėl būtent pyragas? Angliškai kalbantiems „pi“ asocijuojasi su žodžiu „pie“ (pyragas), o geometrinė pyrago forma primena apskritimą.

 

Tokia netradicinė pamoka sudomino mokinius, o pažintis su paslaptinguoju skaičiumi „pi“ dar kartą parodė matematikos svarbą mūsų  gyvenime.

 

 

Autorius:
Mokytojos J.Lavrinovič,A.Lysenko, J.Leščinskienė

Nuotraukos:
J.Lavrinovič

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas