„Sudainuokime Lietuvą“

  • Paskelbta: 2024-03-12
  • Kategorija: Renginiai

„Mes privalome būti laisvi, neturime kito pasirinkimo.“

Žydų rašytojas Isaac Bashevis Singer

 

„Sudainuokime Lietuvą“

 

„Sudainuokime Lietuvą“ - tokiu šūkiu šiais metais Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija, prisiminusi, kad Lietuvos Respublikos Seimas šiuos metus paskelbė Lietuvos dainų šventės metais, nusprendė sutikti 34-ajį  Lietuvos gimtadienį.   

Savo šalies gimtadienį šventėme 2024 m. kovo 8 d. Taip jau sutapo, jog tą pačią dieną minima ir Tarptautinė moters diena. Simboliška - juk šalies pavadinimas irgi moteriškosios giminės 😊. Bet koncentravomės ne į tai: visas bendruomenės susitelkimas buvo nukreiptas į bendrą darbą – bendras veiklas. Tad šią dieną gimnazijos mokiniai, mokytojai, administracija ir mokinių tėveliai įsitraukė į 29 veiklas: buvo pinamos apyrankės ir piešiami atvirukai, kurie keliaus Ukrainos kariams į frontą, kiti piešė kompiuterinėmis programomis ar gamino paukštelius iš medžio tošies. Kas norėjo, pasigamino švilpuką, laivą. Netrūko ir sportinių veiklų: kokios aistros virė krepšinio rungtynėse. Mokinių mamos taip pat aktyviai įsitraukė į šventę, Jurgita Sėjūnaitė ir Rasa Pavilionienė pasiūlė muilo gamybos, vaško liejimo ir akmens užkalbėjimo veiklas. Tie, kurie norėjo pasitikrinti istorines, geografines žinias, o gal strategiją, galėjo dalyvauti viktorinose, žaisti šachmatais, šaškėmis. Dalis mokinių kūrė etiudus Lietuvai, o kiti haiku. O išsiilgę gryno oro keliavo į Varninkų pažintinį taką. Šventę vainikavo jau tradicija tapęs šventinis bėgimas nuo Trakų salos pilies į gimnaziją. 

Bėgikams pasiekus gimnaziją, visą bendruomenę pasveikino gimnazijos direktorė Jolanta Martyncevienė ir uždegė gimnazijos aukurą, kurio ugnis simbolizuoja šviesą ir laisvės troškimą. Mūsų troškimas toks pat karštas, taip pat skleidžiantis šviesą pasauliui. Renginio metu akcentavome, jog, siekdami išlaikyti laisvę, prieš 20 metų tapome NATO šalių šeimos dalimi, įstojome į Europos Sąjungą. Nepamiršome ir 35-ųjų Baltijos kelio metinių. Visos šios įsimintinos datos buvo įprasmintos ir nepamirštos. Mes atsimename, kaip sunkiai buvo iškovota laisvė, ir tai, kad kova už ją tęsiasi kasdien.  

Žinoma, renginio metu nepamiršome geriausiai besimokančių mokinių, kuriuos padėkos raštais apdovanojo gimnazijos direktorė. Na, o šventę vainikavo mokinių atliekamos dainos, kurios atliepė mūsų šventės pavadinimą. 5d klasė atliko Laimio Vilkončiaus dainą „Mano vardas Lietuva“, 5d klasės mokinė Jorūnė pristatė savo kūrybos dainą, 8d klasės mokinė Danielė Garbačionkaitė atliko dainą “Nebenoriu”, na o šventę vainikavo Mantės Puišytės atlikta Kipro Mašanausko daina „Kokia nuostabi, Lietuva esi“. Su paskutiniais šios dainos akordais baigėme šventę, bet nebaigėme švęsti. Renginio vedėjai pakvietė visą bendruomenę dalyvauti Trakų rajono savivaldybės organizuojamuose renginiuose, skirtuose Kovo 11-osios minėjimui.  

Ačiū visiems veiklų organizatoriams, mokiniams, mokinių tėveliams, administracijai už dalyvavimą šventėje, veiklų organizavimą ir Kevinui Nedveckiui už akompanavimą renginio metu.          

 

 

TVDG Sudainuokime Lietuvą 2024

Autorius:
Andrius Storta

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas