Atviroji klasė susipažino su saugaus interneto taisyklėmis

  • Paskelbta: 2024-02-29
  • Kategorija: Renginiai

      Atviroji klasė 6b ir 6c dalyvavo netradiciniame renginyje „Saugok savo asmens duomenis 5–8 kl.“ Tai projekto „Kritinį mąstymą ugdykime kartu“ vienas iš renginių.

      Mokiniai turėjo laiko pagalvoti ir parašyti, kas priklausytų asmenų duomenims. Po to peržiūrėjo mokytojos rodomas skaidres, parengtas pagal projekto „Medijų raštingumo stiprinimas bendruomenėse: ugdykime kritinį mąstymą kartu!“ mokymų medžiagą. (Mokytoja 2023 m. yra dalyvavusi vienoje iš Vilniaus bibliotekų organizuotų renginių apie šiuos mokymus, taip pat nuotolinėje paskaitoje.) Vaikai labai noriai dalijosi savo ar šeimos narių patirtimi apie tai, kad padaugėjo internetinių sukčių. Juk neatsargiai paviešinus duomenis, gali įvykti vagystė (pavogti asmens duomenys ar realiai įsilaužta į butą), įsilaužta į interneto paskyras. Asmuo gali būti net persekiojamas, iš jo įvairiais neleistinais būdais tyčiojamasi, jis erzinamas, skleidžiamas neigiamas įvaizdis.

      Mokytojo padėjėja Natalja Pranckevičienė akcentavo, kur reikėtų kreiptis, jei iškiltų neaiški situacija, naudojantis socialiniais tinklais „Facebook“ ar „Instagram“, „Tik Tok“. Svarbu labai gerai pagalvoti prieš skelbiant jautrią asmens duomenų informaciją arba klausti mokytojo ar tėvų.

     Mokiniai naują informaciją įtvirtino, užsirašydami svarbiausius dalykus.

Atviroji klasė sudalyvavo konkurse „Kritinį mąstymą ugdykime kartu!“, kurį suorganizavo asociacija „Langas į ateitį“ ir „Viešieji interneto prieigos taškai“, tikėdamasi sėkmės.

Autorius:
Laimutė Adomavičienė ir Natalja Pranckevičienė

Nuotraukos:
Laimutė Adomavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas