Pažintinis vizitas VšĮ Trakų ligoninėje

                     2023 m. gegužės mėn. 9 d. gimnazijos 8-IV klasių mokinių grupė vyko į pažintinį vizitą-ekskursiją VšĮ Trakų ligoninėje. Mokinius maloniai priėmė ligoninės direktorė Dangutė Mikutienė. Mokiniai persirengė reikiama apranga, juos lydėjo direktorė kartu su ligoninės personalu, mokiniai susipažino su skyriais ir jų veikla.

                      Pirmiausia mokiniai lankėsi skubios pagalbos priėmimo skyriuje. Įstaigos vadovė Dangutė Mikutienė pristatė mokiniams „Teladoc Health“ aparatą, kurio pagalba tretinio lygio specialistai teikia skubią pagalbą. Pacientai gali nuotoliniu būdu susisiekti su reikiamu specialistu ir taip usižtikrinti greitesnę, prieinamesnę pagalbą. Aparatas gautas iš projekto lėšų ir ligoninėje naudojamas kelis mėnesius.

                      Gimnazistai lankėsi chirurgijos – traumatologijos skyriuje, kuriame vaikų ligų skyriaus vedėja Rūta Repečkienė pasakojo apie medicinos istoriją. Mokiniai turėjo unikalią progą apžiūrėti chirurgijos skyriaus operacinę, palatas. Taip pat džiaugėsi proga bendrauti su chirurgijos – traumatologijos skyriaus vedėju Mindaugu Kasparavičiumi.

                      Tęsdami kelionę ligoninės koridoriais, mokiniai susipažino su laboratorijos veikla. Laboratorijos vadovė papasakojo apie specialybes, kurias baigus, galima dirbti laboratorijose ir atlikti tyrimus. Taip pat parodė patalpas ir papasakojo apie VšĮ Trakų ligoninė atliekamų tyrimų specifiką.

                      Vėliau mokiniai apžiūrėjo kabinetą, kuriame atliekamas kolonoskopijos tyrimas. Darbuotojai ir ligoninės direktorė papasakojo, dėl kokių priežasčių atliekamas tyrimas. Toliau mokiniai susipažino anesteziologijos – reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus darbu. Tiesa, į reanimacijos patalpas užeiti negalėjome dėl esančių pacientų, tačiau skyriaus vedėja A. Saladienė mielai pasidalino savo patirtimi dirbant atsakingą mediko darbą.

                      Mokiniams buvo parodytas vaistų sandėlis, kuriame laikomi būtiniausi medikamentai ir medicininės priemonės. Už sandėlį atsakinga darbuotoja dalinosi patirtimi, kaip vykdoma veikla šioje srityje. Vaikai domėjosi, kaip dažnai yra peržiūrimos atsargos, pagal ką nusprendžiama, kokie bus užsakomi medikamentų ir medicininių priemonių kiekiai.

                      Pažintį su VšĮ Trakų ligoninės darbu ir joje dirbančiais specialistais mokiniai baigė pokalbiu su direktore Dangute Mikutiene ir personalu. Mokinių vardu dėkojame VšĮ Trakų ligoninei už kvietimą atvykti ir šiltą priėmimą. Tikimės tolesnio gražaus bendradarbiavimo.

Autorius:
Socialinė pedagogė Agnė Kauzonienė

Nuotraukos:
Agnė Kauzonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas