Išvyka į Vilniaus knygų mugę

„Namai, kuriuose nėra knygų, panašūs į kūną be sielos.“ (Ciceronas)

 

Vasario 24-ąją dieną kai kurie 6 c, 7 d, I c ir III a klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Deimante Grilevičiūte – Klincevičiene bei rusų kalbos mokytoja Tatjana Mickoniene važiavo į Vilniaus knygų mugę, kuri vyko Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

22-osios Vilniaus knygų mugės tema buvo „Vaizdas kaip tekstas”. Kaip rašo patys knygų mugės organizatoriai, XXI amžius įtraukė mus į greitaeigės informacinės kasdienybės ciklą. Knygos tekstas taip pat pamažu įgavo formą vaizde – komiksai, grafiniai romanai, kurie Lietuvoje pradėjo atsirasti gana vėlai ir nedrąsiai, vis labiau užkariauja skaitytojų galvas. Tačiau ką į mūsų gyvenimus atneša toks vizualėjantis informacijos vystymosi kelias? Kokią įtaką mums daro? Kiek vaizdas iš tikro yra bei turėtų būti svarbus tekstui? Kaip vaizdas sugeba tekstą papildyti, o kartais, galbūt, ir visiškai perkeisti? Į šiuos klausimus ir buvo bandoma atsakyti.

2022 m. Vilniaus knygų mugėje skaitytojų laukė ne tik populiariausių leidyklų atstovai, bet vyko ir įvairūs renginiai, diskusijos, knygų pristatymai, pokalbiai su rašytojais, veikė kūrybinės dirbtuvės. Buvo atvykę universitetų, muziejų bei bibliotekų atstovai, kurie skatino mugės dalyvius dalyvauti įvairiuose konkursuose, sukti laimės ratą ir laimėti prizų. Įdomu buvo tai, jog buvo galima labai pigiai įsigyti ir senų knygų bei atvirukų. Visiems labai patiko mažasis siaubo kambarys, kuris iš pradžių atrodė kiek baisus, tačiau iš jo išėjus visiems buvo juokinga ir visai nebaisu.

Labiausiai knygų mugėje mums patiko renginiai, knygų įvairovė, žmonės bei atmosfera. Be to, dauguma iš mokinių vyko į Vilniaus knygų mugę pirmą kartą. Grįžome pilni gerų emocijų bei šypsenų ir, žinoma, nešini pilnomis kuprinėmis įvairiausių knygų, kurios mus domina, parvežėme lauktuvių ir šeimos nariams. Šių metų knygų mugė mums labai patiko ir žadame sugrįžti į ją ir kitais metais.

Autorius:
I c klasės mokinė Austėja Jurevičiūtė

Nuotraukos:
Deimantė Grilevičiūtė-Klincevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas