Dailės egzaminas išlaikytas, Armina Curko, 4d klasė

Mano darbo tema yra vidinis žmogaus pasaulis. Ši tema man labai plati piešiant. Nagrinėjant  šią temą tarsi galima pavaizduoti bet ką, kas ateina į galvą. Žmogus yra jautri būtybė, vienintelis gyvas organizmas pasaulyje, galintis jausti begalę skirtingų dalykų. Būtent todėl ši tema pasirodė lengvai įgyvendinama. Bet taip atrodė  tik ieškojimų   pradžioje. Sunkiausia, bet įdomiausia buvo surasti išraiškos priemones, kuriomis būtų galima perteikti jaunos merginos vidinių būsenų kaitą, savęs paieškas. Šio darbo idėja -   atskleisti ne tik žmogaus išorę, bet ir jo vidų. Kiekvienas žmogus išgyvena tam tikrų sunkumų, kuriuos retai galima įžvelgti vien iš išorinių bruožų.

       Nuo pat vaikystės man gerai sekėsi piešti moters paveikslą, todėl šiam darbui ir pasirinkau piešti būtent tai, tik interpretavau  šiek tiek daugiau  nei paprastą, originalų moters veidą. Šiame piešinyje aš pavaizdavau horizontalaus atskirto veido moterį. Tarp viršutinės ir apatinės veido dalies nupiešiau kaukolę bei tam tikrų gamtos simbolių (vabzdžių, gėlių). Kaukolė vaizduoja patirtus sunkumus, išgyventas kančias bei visą žmogaus vidų, tikrąjį charakterį. Gėlės mano piešinyje- tai pagaliau patirta laisvė, atskleidus tikrąją save, išsivadavimas nuo vidinio skausmo bei ilgai savyje užslėptų jausmų. Pilka moters veido spalva simbolizuoja jos išskirtinumą nuo bet kokio kito asmens. Taip pat tai vaizduoja jos išsilaisvinimą nuo ilgai savyje laikytų blogų emocijų, tuštumą. Vienspalvį foną pasirinkau todėl, kad visos nupieštos smulkios detalės išryškėtų dar labiau ir būtų aiškiai matomos.

Mano idėja buvo pavaizduoti moteis kančią  ir tai, kaip ji, negalėdama parodyti savo tikrosios asmenybės, galiausiai pratrūksta ir tampa savimi

     Tas pratrūkimo jausmas yra išsivadavimo jausmas, kurį ir bandžiau pavaizduoti savo darbe.

Autorius:
Asta Naruševičienė Dailės mokytoja metodininkė, Armina Curko 4d klasė

Nuotraukos:
Asmina Curko, 4c klasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas