Svajonės pildosi ...

Svajonės pildosi ...

Neretai sveikindami žmogų linkime jam svajonių išsipildymo. Kiek džiaugsmo patiriame, kai mūsų troškimai išsipildo!

Garsusis rašytojas Paulo Coelho savo knygose rašo, kad tada, kai mes ko nors labai labai trokštame, visa visata prisideda prie to, kad svajonė išsipildytų. Tikiu, kad taip ir yra. Tiesiog suveikia mūsų pasąmonės galia ir tai įvyksta!

Mintyse ilgai svajojau apie anglų kalbos kursus, kartais užsimindavau apie tai ir garsiai. Bet niekada nemaniau, kad man taip pasiseks. 

Šiemet turėjau galimybę nuotoliniu būdu lankyti JAV ambasados finansuojamą ir LAKMA organizuotą anglų kalbos kursą „English through media literacy“. Ačiū kolegei  Jūratei Budvydienei, kuri informavo apie šį kursą.

Esu matematikos mokytoja. Mėgaujuosi savo darbu ir noriu tobulinti savo kompetencijas  tiek dalykines, tiek didaktines. Tobulinimui skirtos medžiagos didžioji dalis yra anglų kalba, tad naudotis ja nebuvo lengva. Po šito kurso jaučiuosi pakylėtai, mano anglų kalbos žinios žymiai pagerėjo, pradėjau per pamokas naudoti angliškus terminus, naudotis naujais mokymo metodais. Dėkoju kolegei Irinai Knelsienei, kuri sutiko kartu su manimi pravesti atvirą integruotą anglų kalbos ir matematikos pamoką „3D shapes ir real life“. Pamokoje panaudojau Mąstymo mokyklos elementus. Mokiniai naudojosi balta ir mėlyna de Bono kepurėmis, kūrė Medžio ir Dvigubo burbulo žemėlapius, naudojosi mąstymo raktais; Paveikslėlis ir Klausimas, ugdė mąstymo drauge ir turimų žinių taikymo naujoje situacijoje įpročius. Prisiminė, kokias erdvines figūras jau žino, suklasifikavo jas,  suprato jų svarbą realiame gyvenime, išsiaiškino, kur jos taikomos, pateikė pavyzdžių iš supančios aplinkos, išanalizavo figūrų savybes bei įsivertino savo žinias. Matematiniams terminams apibrėžti paruošiau trumpą žodynėlį. Džiaugiuosi, kad visas užduotis mokiniai atliko anglų kalba. Dėkoju JAV ambasadai ir Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacijai už organizuotas paskaitas bei įdomias diskusijas. O dar labiau noriu padėkoti mūsų grupės mokytojai Gintarei Baltrūnienei, kuri moka „uždegti“ savo studentus, sudominti, kaskart nustebinti naujais mokymo metodais, suburti nuotolinį puikų kolektyvą. Per 6 mėnesius mes ne tik įsigijome žinių, bet ir susidraugavome ir nekantriai lauksime gyvo susitikimo gegužės mėnesį.Ačiū visiems, kas prisidėjo prie mano svajonės išsipildymo!

Autorius:
Danuta Debesienė

Nuotraukos:
Danuta Debesienė, matematikos mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas