Ar galima Z kartą sudominti matematika?

  • Paskelbta: 2022-12-15
  • Kategorija: Konkursai

Ar galima Z kartą sudominti matematika?

Taip intriguojančiai buvo pavadintas seminaras matematikos mokytojams, atlydėjusiems mokinius į 8-tąją Nacionalinės moksleivių akademijos olimpiadą, kuri vyko Kauno technologijos universiteto XI rūmuose po dviejų metų pertraukos.

Seminarą vedė Eduardas Juška - Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos (neformaliojo ugdymo) vyresnysis mokytojas,  „Neįmanomų“ uždavinių klubo vadovas, pratybų olimpiadų dalyviams autorius. Seminaras trūko beveik 2 valandas, jame dalyvavo apie 100 mokytojų iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Buvo pristatyti olimpiados uždaviniai ir kai kurių iš jų sprendimai. Buvo įdomu, neskubėjome skirstytis, bet mūsų jau laukė vaikai.

Kol mes sprendėme uždavinius savo malonumui, mūsų mokiniai varžėsi dėl prizų. Olimpiada skirta 5-8 klasių mokiniams.  Dalyvių buvo net 560 iš 28 Lietuvos vietovių ir beveik 100 mokyklų. Aktyviausieji buvo 5-tokai, jų buvo net 170, kitose amžiaus grupėse dalyvių buvo apylygiai, po 130.

Prizinių vietų šį kartą nepelnėme, bet mūsų rezultatai džiugina, mokiniai surinko po 50-70 procentų visų galimų taškų. Kaip sako patarlė: lašas po lašo ir akmenį pratašo. Nepasiduodame, dalyvaujame visose šalies ir tarptautiniuose olimpiadose ir konkursuose, turime puikių pasiekimų: dvi 1-osios vietos Pangea konkurse (Saulė Malinauskaitė ir Martynas Kiserauskas), 1-oji vieta konkurse „Virtuali matematika“ (Saulė Malinauskaitė),  1-oji ir 2-oji vietos Kengūros konkurse (Saulė Malinauskaitė ir Martynas Kiserauskas), 47-toji vieta Kengūros konkurse šalyje (Saulė Malinauskaitė). Patekti į geriausių šalyje 50-tuką yra didžiulis pasiekimas! Nuo Saulės ir Martyno  neatsilieka ir Deimantas Tidikis, Miglė Poškutė. O Kingso finale pelnėme net šešis 1-ojo laipsnio diplomus. Ir tai dar ne viskas. Saulė jau dalyvavo Kings lygoje ir pelnė aukso medalį! Medalį netrukus išvysite tvdg.lt naujienose! Sekite.

Šaunuoliai 7a auksiukai! Jūs – mūsų gimnazijos pasididžiavimas ir Lietuvos ateitis.

Dėkoju visiems olimpiados dalyviams už dalyvavimą, už domėjimąsi šiuo gražiu mokslu –matematika. Dėkoju ir tėveliams už skatinimą ir palaikymą. Linkiu jums, auksiukai, dar geresnių rezultatų ir nuostabių Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių bei smagių atostogų.

O jums, mielieji skaitytojai, pateikiu keletą uždavinių, kuriuos turėjo išspręsti olimpiados dalyviai.

Nuotraukos:
Danuta Debesienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas