Mokiniai- aktyvūs istorinių konkursų dalyviai

  • Paskelbta: 2024-03-15
  • Kategorija: Konkursai

Kol vyresnieji mūsų mokyklos mokiniai skina laurus istorijos dalyko olimpiadose, nesnaudžia ir jaunesnieji gimnazijos moksleiviai.

Kovo 1 d. LR Seime vyko Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos inicijuojamo kasmetinio konkurso ,,Lietuvos istorijos žinovas" antrasis etapas.  Mokytojos paskatinta ir geriausiai mokykloje pasirodžiusi pirmame ture jame dalyvavo 7c klasės mokinė Meida Dounoravičiūtė. Pati mokinė dalyvavimą šiame konkurse pavadino ,,įdomiu  ir naudingu". Tegu neparsivežė prizinės vietos, bet žinias apie savo šalį praplėtė, pabuvo Seimo Kovo 11-osios salėje, pasivaikščiojo po pavasarėjantį Vilnių kartu su auklėtoja Irma, kuriai dėkoju už sutikimą lydėti mokinę į šį konkursą.
Kovo 14 dieną Rūdiškių gimnazijoje vyko rajoninis 5-8 klasių istorinių žinių apie Lietuvą konkursas. Kiekviena mokykla į jį galėjo deleguoti po vieną 5, 6, 7 ir 8 klasės mokinį. Ir mūsų gimnazijos moksleiviai nuvyko į šį konkursą. Šiame konkurse mokiniai ne tik praplėtė ir pademonstravo savo istorines žinias, bet ir turėjo galimybę susipažinti su kitų mokyklų mokiniais, nes visų mokyklų mokiniai burtų keliu buvo suskirstyti į 10 komandų. Džiaugiamės, kad komanda, kurioje dalyvavo 8c klasės mokinys Matas Povilionis, užėmė 3 vietą, o komanda, kurioje dalyvavo 7b klasės mokinė Uršulė Kvedaravičiūtė, užėmė 1 vietą. Na,  o komandos, kuriose dalyvavo 5d klasės mokinys Kasparas Kvedaravičius ir 6a klasės mokinė Viltė Kildaitė, nebuvo prizinių vietų laimėtojos, bet mokiniai namo grįžo puikios nuotaikos, praleidę turiningai laiką ir pabendravę tiek tarpusavy, tiek ir su kitų mokyklų mokiniais.
Mes drąsiai galime pasakyti, kad mes pilietiški, mes domimės savo krašto ir savo valstybės istorija.

Nuotraukos:
Kristina Urbienė, Irma Karvelytė Stankevič

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas