PENKTOKŲ IŠVYKA

  • Paskelbta: 2021-10-15
  • Kategorija: Renginiai

Ankstų rugsėjo 30-osios rytą 5a ir 5b klasių mokiniai išsiruošė pakeliauti po Aukštaitiją. Iki Mindūnų apžvalgos bokšto kelionė neprailgo – klausėmės gidės Rasos istorijų apie šį kraštą, žaidėme šiai išvykai 5b klasės mokinių paruoštą Kahoot, dairėmės į rudenėjantį peizažą ir tiesiog bendravome. Į 36 m aukščio bokštą ne visiems pavyko užkopti iš pirmo karto, nes įpusėjus pavargo kojos,  buvo labai baisu – bokštas judėjo! Dalis vaikų nutarė lipti žemyn. Bet tie, kurie atkakliai lipo toliau, iš apžvalgos aikštelės gėrėjosi nuostabiais vaizdais.

Taip pat lankėmės Gamtos ir medžioklės muziejuje. Žvejybos skyriuje gidė papasakojo ir parodė, kokie seniau buvo žvejų papročiai, su kuo jie žvejojo ir kokie buvo jų namai. O medžioklės ekspozicijoje vyko dar viena edukacija apie gyvūnus iš viso pasaulio, jų įpročius. Čia sužinojome, kad sunkiausi pasaulyje ragai priklauso briedžiui ir sveria 300 kg. O ilgiausias barsuko urvas driekėsi net 680 m ir turėjo per 120 išėjimų.

Galiausiai pasiekėme kelionės tikslą – Paukščių kaimą. Nusifotografavę su paukščių ūkio šeimininke Laima-Pelėda, ant laužo išsikepę ir sukirtę po pirato akį, rašėme savo vardus su paukščių plunksnomis. O tada pažindinomės ir draugavome su visais paukščių kaimo gyventojais – įvairiausios vištos, antys, žąsys, povai ir fazanai, stručiai ir net pelėdos stebino savo spalvomis ir charakteriais, bet didžiausio dėmesio sulaukė ne jie. Ir net ne ožiukai ar alpakos. Labiausiai visi keliautojai norėjo padraugauti ir nusifotografuoti su triušiais.

Pavargę nuo veiklų, patraukėme namų link. Paskutinis sustojimas buvo Europos centre – tai vieta netoli Vilniaus, kuri, pagal įvairius skaičiavimus, žymi geografinį Europos centrą.

Kelionės įspūdžiai dar neišblėso. Ruošiamės kitai kelionei!

 

5a klasė ir klasės vadovė Neringa Gliebienė

 

 

Mes, 5a ir 5b klasės mokiniai, nuostabią rudeniškai spalvotą dieną dalyvavome edukacinėje išvykoje į Mindūnų kraštą. Atvažiavę į Mindūnus, turėjome įveikti aukščio baimę. Besigėrėdami gražiais vaizdais, kopėme sraigtiniais laiptais į 36 metro aukščio bokštą. Visiems labai patiko. Vėliau ekskursiją tęsėme gamtos ir medžioklės bei žvejybos muziejuose. Ten pamatėme įvairių gyvūnų iškamšas, ragus, kaukoles, tinklus.

Labiausiai nudžiugome pasiekę pagrindinį kelionės tikslą – Paukščių kaimą. Linksma pažintis su daugybe triušių visiems praskaidrino nuotaiką. Skirtingų paukščių, gyvūnų gausa nustebino kiekvieną.

Grįždami namo aplankėme ir Europos geografinį centrą, kuriame plevėsavo Europos Sąjungos šalių narių vėliavos.

Išvyka pavyko puikiai. Turėjome daug įspūdžių, kuriais pasidalinome su savo artimaisiais.

 

Marija Kajėnaitė ir Vakarė Padvelskytė, 5b klasė

Autorius:
Neringa Gliebienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas