Virtuali piešinių paroda ,,Aš esu" TVDG 5b klasė

  • Paskelbta: 2022-01-10
  • Kategorija: Renginiai

VIRTUALI PIEŠINIŲ PARODA ,,AŠ ESU“

TVDG 5b klasė

Pažintį su penktokais pradėti piešiniu - temine kompozicija ,,AŠ ESU“ tapo tradicija. Tai piešinio  ir šrifto komponavimo pratybos, kuriame  mokiniai  jiems patinkančiomis priemonėmis kuria vizualinį savęs pristatymą.

Jau pirmame piešinyje,  piešdami savo portretą ir rašydami vardą, mokiniai skatinami fantazuoti ir žaisti pasirinktomis raiškos priemonėmis. Penktokai  atlieka ir aptaria piešinio komponavimo, spalvinimo, spalvų maišymo, daiktų dekoravimo, erdvės suvokimo bei perteikimo užduotis, kurių metu mokosi išryškinti svarbiausius objektus, esančius piešinyje,  nesvarbu, ar tai bus portretas, ar nupieštas vardas.

Kuriant  pasitaiko klaidų ir nusivylimų, kai vaikui nepatinka jo kuriamas darbas. Mokiniams nuolat kartoju, kad klaidos - tai atspirties taškai, o jų ištaisymas atveria neribotas galimybes fantazuoti bei tobulėti, rasti originaliausius sprendimus ir išmokyti kažko naujo. Užfiksavę tai, kas nepavyko nuotraukoje, pasitelkę išmonę, ieškome netikėčiausių piešinio tobulinimo sprendimų. Kartais, norint prakalbinti mokinį, tenka pirmiausia sugadinti lapą, kad mokinys nebebijotų bandyti piešti, įgytų drąsos  kurti ir mėgautis kūryba.

Piešiniai su skirtingomis individualizuotomis ir diferencijuotomis kiekvienos pamokos užduotimis, atliekami 3-5 pamokas. Dirbame tol , kol piešinio atlikimo rezultatas tenkina mokinį ir mokytoją. O jei kartais darbas vaikui atsibosta, tiesiog jį laikinai padedame. Užbaigiame jį nors ir po kelerių metų.

Man  , mokytojai, kompozicijos užduotis ,,Aš esu“ yra puiki galimybė susipažinti su nauja penktokų laida, išsiaiškinti, ką mokiniai jau moka, kokias priemones yra įvaldę, kas vaikams piešti patinka ir į ką teks atkreipti dėmesį, parenkant raiškos užduotis 5 klasėje. Susipažįstu, kokios baimės mokinius kankina, kiek atėjusių kuria drąsiai , o kuriems teks padėti įveikti nuostatą ,,Aš nemoku piešti“.

O dabar kviečiu pasimėgauti virtualios parodos ,,AŠ ESU“ pristatymu, kurį parengė kūrybinga 1c klasės mokinė Aida Kontorovičiūtė.

Daugiau mokinių kūrybinių darbų rasite apsilankę FB svetainėje (9) Astos mokinių darbai | Facebook

Asta Naruševičienė

Autorius:
Asta Naruševičienė Dailės mokytoja metodininkė

Nuotraukos:
Asta Naruševičienė , Aida Kontoravičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas