Gimnazistai Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre

  • Paskelbta: 2022-10-09
  • Kategorija: Renginiai

Teatras niekada negali duoti atsakymo į jokį klausimą, tačiau tikrai gali iškelti, išrėkti tuos klausimus ir kartais labai skaudžiai diagnozuoti visuomenės būklę. 

Meno vadovė Audra Žukaitytė

    „Neseniai praūžus pilietiniam karui Amerikoje, grupė įtartinų veikėjų pūgos metu užstringa pakelės užeigoje vidury niekur. Staiga išaiškėja, kad likimo suvesti keleiviai stropiai slepia savo tikrąją tapatybę, tarpusavio ryšius ir savo tikruosius buvimo čia tikslus, keliančius įtampą bei mirtiną pavojų visiems įstrigusiems šioje vietoje. Ar kas nors išgyvens speigo naktį?“ (ŠV. SPEIGAS - Juozo Miltinio dramos teatras (miltinioteatras.lt))

     Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos šūkis „Mums pakeliui“, o kas gali būti geriau ir puikiau nei susitikimas su buvusiu mūsų gimnazijos mokiniu ir dabartiniu Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro (PJMDT) aktoriumi Emiliu Pavilioniu? Ir šiaip kažkur kitur, o scenoje. Ilgai nedvejoję, susitikimui pasirinkome spektaklį - rež. Aleksandro Špilevojaus „Šv. Speigas“, pelnusį žiūrovų simpatijas ir spalio 8 dienos popietę pajudėjome link Panevėžio.  Spektaklis nepaliko abejingų, ko verta profesionalių aktorių vaidyba, užburianti vienos geriausių Lietuvos roko grupių „Colours of Bubbles“ muzika, kuri sudarė idealią sintezę su aktorių tekstais ir vaidyba.

    Po spektaklio susitikome su aktoriumi Emiliu Pavilioniu. Kiekvienas susitikimas su juo būna jaudinantis, ne kas dieną gali susitikti su scenos žmogumi, gyvai su juo pabendrauti, išgirsti pačių naujausių ir šilčiausių atsiliepimų. Atsisveikinome su Emiliu sakydami „iki kito karto“, o jis jau greit. PJMDT mums kaip savas. 

 

„Spektaklis sužavėjo savo neįprasta konstrukcija, puikiai suvaidintas, buvo įdomus. Įsimintinas muzikos pasirinkimas. Taip pat buvo šaunu pamatyti TVDG mokinį vaidinant. Įgijau motyvacijos.“ - III c gimnazijos klasės mokinys Aurimas Vižinis

„Labai patiko spektaklio pastatymas ir atskleista tema, 10/10.“ - III c gimmazjos klasės mokinė Goda Bujaitė

“Man spektaklis labai patiko, tai buvo pirmas tokio tipo spektaklis,ir labai nepamirštamas.” - 1c gimnazijos klasės mokinys Rokas Kvietkauskas

„Dviejų dalių spektaklis ,,Šv. Speigas” pasakojo apie penkių keliauninkų ir jų sutiktų  asmenų tragišką istoriją. Veiksmas vyko Laukiniuose Vakaruose, tad pasirodyme buvo galima išvysti nuostabių to laikmečio kostiumų, smilkalų, ginklų su netikrais šoviniais, kraujo ir gyvą muziką, kurią atliko „Colours of Bubbles“. Muzikos atlikėjai leido ,,pasijusti" spektaklio dalimi , jausmas toks -  lyg  patys priklausytume vaidinamam laikotarpiui.  Spektaklyje vaidinę aktoriai be galo jausmingai perteikė JAV piliečių tuometinius jausmus,  neseniai praūžus Amerikos pilietiniui karui. Buvo aptartos ir visais laikais aktualios problemos, tokios kaip: rasizmas, laisvės reikšmė, gyvenimo kaina ir tikslas, pasitikėjimo nebuvimas bei melas. Man labai patiko šis vaidinimas, nes buvo galima pažvelgti į Amerikos istoriją, aktoriai puikiai atliko savo roles, tad viskas buvo ne kaip vaidinimas, o labiau tikrovė.“ - III c gimnazijos klasės mokinė Goda Bujaitė

 

 

Ačiū gimnazistams ir gimanzijos mokytojams Astai Naruševičienei, Neringai Gliebienei, Jolantai Misiūrienei bei gimnazijos direktorei Jolantai Matyncevienei. 

Autorius:
Andrius Storta ir mokiniai

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas