Stovykla „Vytautukai – Molėtai 2022“

  • Paskelbta: 2022-08-31
  • Kategorija: Renginiai

„Man patiko ši stovykla, nes mūsų kolektyvas buvo labai draugiškas, čia aš susidraugavau su naujais žmonėmis, patyriau naujų įspūdžių. Norėčiau, kad tokia pat stovykla kitais metais būtų ilgesnė, kad būtų daugiau naktinių edukacijų bei pokalbių prie laužo.“ (L. N.)

 

Šioje „Vytautukai – Molėtai 2022“ stovykloje dalyvavusios Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinės citata puikiai iliustruoja mokinių patirtas džiaugsmingas emocijas, entuziazmą dalyvaujant veiklose. Gimnazijos mokiniai ir mokytojai rugpjūčio 22 – 26 d. vykdė stovyklos veiklas Molėtuose ir Trakuose. Labiausiai įsimintinos edukacijos vyko Molėtų stovyklavietėje „Rūta“, tokios kaip: miško resursų panaudojimas, kuriant baltiškuosius simbolius, tapusius stovyklautojų vėliava (veiklos organizatorė – mokytoja R. Kondrotienė), žygis pažintiniu miško taku (organizatorius  – mokytojas Andrius Storta), edukacinio filmo „Drugelio širdis“ peržiūra ir refleksija, maudynės šalia esančiame ežere, komandiniai sportiniai pratimai (mokytojas Darius Dumčius) ir įvairių pasaulio virtuvių patiekalų degustacija (mokytojo padėjėjos Renata Šlaičiūnienė ir Sonata Urbanavičiūtė). Svarbu pabrėžti, kad už emocinės vaikų sveikatos ugdymuisi, bendruomenės telkimui ir bendruomeniškumo plėtotei, pagalba vienas kitu be jau minėtų pedagogų, rūpinosi ir gimnazijos socialinė pedagogė Jolanta Misiūrienė, atlikusi stovyklos vadovės pareigas.

 

Mokinių dėmesį sutelkė mokytojo Andriaus Stortos inicijuotos dieninės ir naktinės edukacijos Molėtų astronomijos observatorijoje, kurioje stovyklos dalyviai turėjo išskirtinę progą sužinoti ne tik visatos paslaptis, bet ir savo akimis pamatyti tolimiausiuose visatos pakraščiuose esančias žvaigždes, jų spiečius ir visai šalia mūsų gimtosios žemės esančias Jupiterio bei Saturno planetas. Daug energijos ir ištvermės pareikalavęs Dariaus Dumčiaus inicijuotas lipimas į antrą pagal aukštį Lietuvoje Mindūnų apžvalgos bokštą, Baltijos kelio 33 sukakties metinių paminėjimas prisidėjo prie mokinių mąstymo įpročių ugdymosi ir istorinės atminties formavimosi.

 

Paskutinę dieną Šiaurės Rytų Lietuvoje mokiniai aplankė Dubingių žirgyną, jodinėjo žirgais, ten pamatė puoselėjamus japoniškus sodus, auginamus kalakutus, fazanus, ponius, alpakas ir kitus gyvūnėlius.  Sugrįžus į gimtuosius Trakus, gimnazistų laukė susitikimas su vietos policijos pareigūnais, dalyvavimas Visuomenės sveikatos biuro parengtame projekte ir įsiminta Muay Thai treniruotė klube „Lotosas“.

 

Išanalizavus mokinių pateiktas refleksijas, galima teigti, kad stovykla patiko ne tik mokiniams, bet ir sulaukė teigiamų atsiliepimų iš mokinių tėvų. Mokinių M. B. ir A. B. mama po stovyklos organizatoriams parašė padėką: „Norėčiau padėkoti už stovyklą. Už puikų organizavimą, atsidavimą vaikams.“

Autorius:
Stovyklą organizavusių J. Misiūrienės, R. Kondrotienės, R. Šlaičiūnienės, A. Kauzonienės, S. Urbanavičiūtės, A. Stortos mokytojų vardu vyr. istorijos ir dorinio ugdymo (etikos) mokytojas D. Dumčius

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas